Hírek

2016.03.31. 18:53

Készülnek a parti büfék a szezonra

Bár a balatoni strandok csak májusra tervezik a szezon nyitását, a helyi büfések és a kempingek már belekezdtek a nagytakarításba és a nyitás előkészítésébe.

Kekk Sára

Sok helyen találkozhatunk már téli álmukból ébredező vendéglátóhelyekkel a Balaton körül, köztük is az egyik legfittebb az alsóörsi strandon a Lángi Gyuri által üzemeltetett büfé, ahol már legalább három hete benevezhetünk egy jó lángosra, már most márciusban is. Igaz, ilyenkor még főleg déltől ötig tartanak nyitva, de egy biztos: a minőségre már több mint 15 éve nincs panasz, malomkeréknyi fokhagymás lángossal, illetve palacsintával és más partra való étellel várják a vendégeket, teljesen korrekt áron. A többi part menti településen egyelőre még a takarítási munkálatok folynak, többségük április közepe és vége felé fog csak kinyitni, nagyjából a strandszezonnal megegyezően.

Bense-Petz Veronika kislányával, Laurával egy lángosra tért be
Fotó: Penovác Károly

A kempingek nagy átlagban még várnak a nyitva tartással. Balatonfüreden és Balatonakaliban április közepére, míg Balatonalmádiban április végére tervezik a nyitást a legismertebb kempingek.

Három büfé nyitott meg húsvét hétvégéjén a balatonfűzfői strandon, de nem tartanak nyitva folyamatosan, mondta kérdésünkre Vági Gyula strandgondnok. Hozzátette, a nyári szezon május 28-án kezdődik majd a strandon, addig nem kell belépőt fizetniük a látogatóknak.

A hétvégi jó idővel megkezdődött az előszezon, április közepéig hétvégenként két-három büfé lehet nyitva, amennyiben jó lesz az időjárás, mondta Keil Norbert, aki fagylaltozót üzemeltet a fűzfői strandon. Szerinte a látogatottságot növelheti az új sétány is. Úgy vélte, a szolgáltatók többsége április végétől tarthat majd folyamatosan nyitva a strandon.

Lángi Gyuri kora tavasztól készíti és kínálja a parton lángosát
Fotó: Penovác Károly


A Balatonalmádi Wesselényi strand két büféje nyitott ki az elmúlt hétvégén, az, hogy a későbbiekben mennyi lehet nyitva, elsősorban az időjárástól függ, mondta érdeklődésünkre Erdősi László, a strand gondnoka. A káptalanfüredi és a budatavai strandoknál később lesz csak víz a kiszolgálóhelyiségekben, ezért azok az egységek várhatóan csak május közepétől nyithatnak majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!