Hírek

2016.01.13. 20:28

Kevesebb pénz jut stadionfejlesztésére

Pápa - A Nemzeti stadionfejlesztési program felülvizsgálatának keretében átcsoportosításokról döntött a kormány. Mindez a Perutz Stadiont is érinti: a tervezetthez képest 239 millió forinttal kevesebb jut a pápai sportlétesítmény fejlesztésére.

Polgár Tibor

A változással kapcsolatban Áldozó Tamás, Pápa polgármestere megkeresésünkre egyelőre nem tudott konkrétumokat mondani. Tájékoztatása szerint a közeljövőben lesz egy egyeztetés arról, hogy a forráselvonás következtében milyen tartalommal valósulhat meg a Perutz Stadiont érintő beruházás.

A Perutz Stadion lelátói is megújulhatnak a megítélt 561 millió forintos állami támogatásból

- A megítélt nettó 561 millió forintból is egy rendkívül jó minőségű, a mi nagyságrendünknek megfelelő sportlétesítményt lehet kialakítani. Ugyanakkor mivel egyharmadával csökkent a támogatás összege, a korábban bemutatott terveket felül kell vizsgálni - fogalmazott a városvezető.

A forráselvonás miatt felül kell vizsgálni a korábbi terveket

Megjegyezte, az országos stadionrekonstrukciós program célja a professzionális labdarúgás működési feltételeinek megteremtése, javítása, azonban a fejlesztéseket természetesen úgy is meg lehet valósítani, hogy azokból az utánpótlás is profitáljon. - Továbbra is kiemelt célunk az utánpótlásképzés feltételeinek javítása. Reméljük, hamarosan bővebb információkhoz jutunk a beruházást illetően - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!