Hírek

2015.12.13. 17:43

Krízishelyzetben a Várpalotai Bányász? – A polgármesterrel vitáznak a szurkolók

Várpalota – A közmeghallgatáson felolvasott nyílt levélben állt ki a szerintük megalázó helyzetbe került klub mellett a Várpalotai Bányász SK szurkolóit tömörítő Várvédők csoport. A polgármester visszautasítja a vádakat, szerinte a támogatás jelentős, a belügyeket pedig az egyesületnek kell megoldania.

Szabó Péter Dániel

A Várvédő szurkolócsoport nevében Filó Deniel olvasta fel a nyílt levelet

A VBSK felnőtt kézilabdacsapata jelenleg 12 mérkőzésen 12 vereséget szenvedve sereghajtó az NB I/B-ben. Ez a szereplés nem méltó a klub múltjához és jól jelképezi a város hozzáállását a sporthoz. A klub elnöke, a tisztségéről már tavaly lemondott Lanczmann Balázs mellett a város önkormányzatának is felelőssége van a jelenlegi helyzetben, mivel elfogadja az állapotokat és nem tesz semmit annak érdekében, hogy ezt a megalázó helyzetet kezelje. Elkeserítőnek tartjuk, hogy hagyják tönkremenni a város egyik legerősebb közösségét – olvasható a levélben, amelyet a szurkolók nevében Filó Deniel olvasott fel a közmeghallgatáson. A Várvédők nevében ezt követően tiltakozása jeléül visszaadta a kitüntetést, amelyet tavaly kapott a szurkolói csoport az önkormányzattól.

Talabér Márta polgármester visszautasította a vádakat, szerinte az egyesület belső ügyeinek rendezése nem az önkormányzat feladata

Talabér Márta polgármester válaszában leszögezte, a várpalotai önkormányzat meghatszorozta a sportra fordított pénzt az elmúlt öt esztendőben. – Közel 200 millió forintot fordítottunk erre a területre, a pénz jelentős részét a kézilabda kapta, nem a labdarúgás vagy más sportágak. Az egyesület működéséhez szükséges pénz 75 százalékát is az önkormányzat biztosítja. Azt azonban tudomásul kell venni, hogy egy sportegyesületben a tagoknak is megvan a felelősségük abban, hogyan működik. Ha nem képesek arra, hogy összehívjanak egy közgyűlést, vezetőséget válasszanak és határozatképessé tegyék önmagukat, akkor nem az önkormányzatot kell számon kérni. Ráadásul a sport önként vállalt feladat. Ha a város egy forintot sem adna, akkor sem szólhatna senki egy szót sem.  Ehhez képes az önkormányzat hozzájárulása nélkül nem lenne kinek szurkolni. Épp ezért magam és az egész képviselő-testület nevében visszautasítom a vádakat – mondta el Talabér Márta, aki hangsúlyozta, a Várpalotai Bányász belső ügyeinek rendezése nem az önkormányzat feladata, azokat az egyesületnek kell megoldania.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!