Hírek

2015.09.23. 09:28

Halálos baleset Zalahaláp közelében: előzés után kirepült a sofőr az autóból

Egy személyautó felborult, vezetője kiesett a kocsiból.

Kovács Erika

Életét vesztette annak az autónak a vezetője, amely felborult a Zalahaláp és Újdörögd közötti útszakaszon a 7317-es úton szerda délelőtt. Tapolcáról az önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, az autót kerekeire állították, áramtalanították. A vezető életét már nem sikerült megmenteni.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az útszakaszt teljesen lezárták.

FRISSÍTÉS: A balesetben elhunyt sofőr egy hatvan év körüli nő volt, tudtuk meg Novák Judit megyei mentésvezetőtől.

A baleseti helyszínelés idejére elrendelt teljes útlezárást a rendőrség 13 óra 25 perckor feloldotta. A baleset körülményeit a Tapolcai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Halálos előzés volt

Belehalt sérüléseibe a hatvan éves asszony, aki kisodródott Skoda Octavia típusú autójával, majd felborult az újdörögdi laktanya előtti úton, Nyirád és Zalahaláp között, szerdán délelőtt. Az élettel összeegyeztethetetlen sérülései miatt a helyszínen elhunyt - közölte Novák Judit, a megyei mentőszolgálat mentésvezetője. Információink szerint súlyos koponyasérülést szenvedett, amikor autójából a szélvédőn át kizuhant, értesülésünk szerint használta a biztonsági övet. Úgy tudjuk, a nő Tapolca irányából közlekedett és a laktanya előtti éles kanyarnál előzött. A megelőzött jármű utasai aztán a laktanya közelében már arra lettek figyelmesek, hogy hatalmas poprfelhő van az út mentén, ide csapódott be autójával mintegy ötven méteres útszéli, árokparti manőverezés után az asszony, aki az előzés után vélhetően nem tudta uralni járművét, ezért térhetett le az út menti füves területre.

A szemben jövő járműből pedig látták azt, amikor kizuhant autójából. A helyszínen a nagyerejű becsapódást a teljesen legyalult árokpart jelezte. A jármű áramtalanítását a tapolcai tűzoltók végezték, a rendőrség teljes útzár mellett helyszínelt. A forgalmat órákon át Tapolca irányába, illetve Sümeg felé terelték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!