Hírek

2015.06.16. 15:15

Megvan az év tanára!

Balatoncsicsó - A Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művészeti vezetője, Brucknerné Rábaközi Rita lett az év tanára szavazásunk győztese.

Heffler Péter

Nyolc hónapot át, 2014 szeptemberétől egészen idén áprilisig lehetett szavazni az adott hónap legjobb tanárára. A havi szavazások győztesei pedig automatikusan az év tanára címért indultak, melyek közül a korábban március legjobb pedagógusának választott, balatoncsicsói Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művészeti vezetője, Brucknerné Rábaközi Rita lett a nyertes. A nyereménye egy két főre szóló két éjszakás wellness hétvége, amit majd Székesfehérváron tölthet el.

Brucknerné Rábaközi Rita, az év tanára szavazás győztese
Fotó: Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

A tanárnő 2000 óta tanít és a balatonfüredi zeneiskolában kezdte a karrierjét. - Valamelyik diákom nevezett be ebbe a versenybe, aminek végeredménye a visszajelzés miatt roppant jól esik - árulta el a tanárnő, akinek idén huszonnégy diák fordult meg az óráin. - Úgy gondolom, hogy egy zeneiskolai tanár van legtöbbet együtt az adott gyermekkel, így fontos szerepet tölt be egyfajta lelki gondozóként is. Sok a kamasz növendékem, és sok mindent is tudok róluk. A hivatásom másik fele, hogy lelkileg is megpróbálom őket helyes útra terelni. Szeretem ugyanis látni azt a folyamatot, amin nyolc éves koruktól egészen az érettségiig keresztülmennek. Fontos, hogy ahol tudunk, segítséget nyújtsunk nekik, az igazán jó tanárnak ugyanis ez is alapvető feladata. A zenei nevelés elsődleges az életemben, a célom pedig, hogy egy koncertszerető közönséget neveljünk az intézményben. Akit csak lehet, továbbsegítünk a hivatásos pályára, de a fő cél elérni, hogy a gyermekek csak egyszerűen szeressék a zenét - tette hozzá Brucknerné Rábaközi Rita.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!