Hírek

2015.04.13. 14:43

Ezt írta a Napló 25 éve - Ultimátumot kapott szerkesztőségünk

Veszprém – Rendhagyó tudósítást kell közölnünk a választások második fordulójáról.

Balassa Gergő

Szerettünk volna választópolgárokat, képviselőjelölteket megszólaltatni, pontosabban ezt meg is tettük – riporterstábjaink járták a megyét, behozták anyagaikat –, ámde közreadni nem tudjuk.

Önök előtt közismert már, hogy lapunkat – a veszprémi nyomda igazgatójának balkáni stílusú ultimátuma miatt, mert zsarolni nem hagyjuk magunkat – Budapesten, a Szikra Lapnyomda készíti. Megcsonkult újságunkban lehetetlen közreadni a választási riportokat.

Önöknek, nagyrabecsült olvasóinknak köszönjük, hogy nehéz helyzetünkben kitartanak velünk, mellettünk állnak, s legnagyobb erkölcsi tőkénk és hitelünk olvasóink (előfizetőink) bizalma! Megyénkbéli választási riportkörutunk legfelemelőbb tapasztalata is ez volt: úton-útfélen együttérzésükről, barátságukról biztosították riportereinket a választópolgárok, képviselőjelöltek és párok vezetői.

Több párt vezetője határozottan kijelentette: a Pannon Nyomdát – megbízott igazgatójának galád döntése miatt – perbe fogják. Ugyanis a Naplóból – a pénteki számból, mely a választási korteskedés utolsó napja volt – emiatt maradt ki számos pártközlemény, cikk és reklám. Jelentős anyagi és mérhetetlen erkölcsi kárt okozva ezzel Fekete igazgató a pártoknak és képviselőjelöltjeiknek. Nota bene azt is fel lehet vetni: a választási végeredményt befolyásoló húzása volt – a magát gyermeteg módon máris „sajtócézárnak” képzelő – Fekete elvtársnak, hogy nem nyomta ki a Napló április 6-ai, pénteki számát.[ ]

Lapzártakor annyi információval tudott szolgálni a megyei választási bizottság, hogy megyénk egyetlen választókerületében sem lesz időközi, azaz pótválasztás, mert a szavazásra jogosult állampolgárok 25 százalékánál jóval többen adták le voksukat. A megjelenési arány meghaladta a 40 százalékot. A szavazás fegyelmezetten, rendben zajlott le, panasszal, bejelentéssel sehol nem éltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!