Hírek

2014.10.26. 10:30

Szezon hosszabbítására is alkalmas a szigligeti Süllőfesztivál

Az immár kilencedik Süllőfesztivál négy napján a rossz idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak a programokra.

Tóth B. Zsuzsa

A szervező Szigligeti Turisztikai Egyesület változatos összeállítással készült a hosszú hétvégére, a hagyományőrzéstől kezdve a koncerteken, népművészeti vásáron és gyermekprogramokon át a túrákig mindenki találhatott hasznos időtöltést. Nem beszélve a remek halételekről, amelyeket felvonultattak a vendéglátósok. A fesztivál első két napjára ugyan a kegyetlen időjárás rányomta bélyegét, de az előadók, vendéglátók, vásározók és fesztiválozók kitartottak.

Hétvégére már javult a helyzet, és a forgalom is megnőtt. A pénteki hivatalos fesztiválnyitón Szentes polgármestere, Szirbik Imre a két település közti régi, jó kapcsolatról beszélt. Hiszen, mint mondta, erős a kötődés, a szentesieknek üdülőjük is van Szigligeten. A házigazda település polgármestere, Balassa Balázs megköszönte a turisztikai egyesület munkáját és örömét fejezte ki, hogy idén minden eddiginél több vendéget fogadhattak a fesztiválon. Káli Magdolna az egyesület nevében üdvözölte az érdeklődőket akik közül sokan évről évre visszatérnek a programokra, majd Kovács Károly esperes, plébános áldotta meg a halat.

Rengeteg hal fogyott. A képen Horváth József látható Kata lányával és Vörösházi Tamással (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A programok közül nagy sikert aratott a honfoglaláskori életmód-bemutató, különböző harcművészetekből összeállított ízelítő, az élő történelem óra. Fellépett többek között a Szigligeti Gyöngyvirágok néptánccsoport, és a Pengető citerazenekar, játszott a Creative Sound System. Két Kamonkő túra indult, delente pedig jó ebédhez szólt a nóta az Esterházy Fesztivál zenekarral. Rosta Géza gyermekműsorral várta a kicsiket, fellépett a Kalimutu Jazz Band, cigány táncokkal a Kinizsi Táncegyüttes. Nyári Károly lányaival, Alizzal és Edittel koncertezett.

Vasárnap egyebek mellett a Főnix Együttes szórakoztatta a közönséget a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar és a program zárásaként fellépő Fonográf Emlékzenekar koncertje előtt.

A fesztivál végeztével a szervező egyesület alelnöke, Bárány Éva úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a rossz idő ellenére elégedettek. Ennyi csapadékra ugyan senki sem számított, de megoldották a helyzetet a vásározók költöztetésével. Amellett szinte egy tehenészet téli szalmaigényét fedező mennyiséggel szórták fel a strandot, a hatalmas sár miatt másképp már az első napon sem lehetett közlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!