Hírek

2014.07.10. 08:47

Füredi megbetegedések: A vizsgálatok szerint lokális volt a szennyeződés

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézetben végzett laboratóriumi vizsgálatok igazolták, hogy a júniusban, a balatonfüredi partszakaszon megrendezett Magyar Úszás Napján lokális szennyeződésről volt szó, a megküldött vizsgálati eredmények alapján jelenleg kiváló a Balaton vízminősége.

Varga Domokos Péter

A 2014. június 21-én megtartott úszóversenyt követő megbetegedésekkel kapcsolatban a járványügyi kivizsgálás még folyamatban van, a vízvizsgálatok azonban lezárultak. Az Országos Környezetegészségügyi Intézetben elvégzett elemzések igazolták a humán calicivírus jelenlétét. Azonban azt is megállapították, hogy a szennyeződés egy igen szűk területet érintett. A fertőző forrás felderítésére még zajlanak a járványügyi vizsgálatok – mindez Országos Környezet-egészségügyi Intézet ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala szerkesztőségünknek megküldött vizsgálati eredményéből derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!