Hírek

2014.04.27. 19:10

A hegy és a bor napja

Felvonulással, egész napos vidám műsorral fejeződtek be az immár huszonkettedik alkalommal megrendezett Szent György-hegyi napok programjai vasárnap.

Szijártó János

A hegymagasi Nyári Pincénél szerdán megnyitott rendezvénysorozat hagyományosan borversennyel vette kezdetét. Ezúttal 143 bor értékelését kezdte meg a szakértőkből álló zsűri, amelynek eredményeit a péntek este ki is hirdették.

Sallee Barbara hegymagasi polgármester és Kozma-Bognár László alpolgármester a Vinum Vulcanum borlovagrenddel (Fotó: Szijártó János)

A borversenyen hét nagy arany és huszonkilenc arany minősítést adott ki bíráló bizottság a sok ezüst, bronz és oklevél elismerés mellett. A nagy aranyakat a Horváth Pince (3), a Nyári Pince, Kiss István, Bakos György, valamint a Borbély Családi Pincészet borai érdemelték ki. A Szent György-hegyi napok keretein belül idén is tartottak ínyencrandevút, pénteken szakmai konferenciát, szombaton pedig a borutakat jártak be a résztvevők. A raposkai Szent Mihály, a hegymagasi Szent György és a kisapáti Bazaltorgona borutak ezúttal is kellemes kikapcsolódást biztosítottak minden jelentkezőnek. Finom nedűkben senki sem szenvedett hiányt. A vasárnapi felvonulás a reggeli gyülekező után indult a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar zenéjére, a hegymagasi kultúrháztól egészen a Lengyel- kápolnáig.

Itt szabadtéri szentmise, ünnepi műsor, estig tartó remek hangulat várt mindenkit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!