Hírek

2014.03.03. 16:00

Hannáért dalol Postás Józsi Csabrendeken

Csabrendek - Mosolyogva beszélget a játékát szorongató Hannával édesanyja. A rendkívül ritka, minden egymilliomodik gyermeket érintő Pfeiffer szindrómában szenvedő kislány még mit sem tud arról, hogy szüleinek mennyi szomorúságot, hány álmatlan éjszakát okozott a betegsége.

Tisler Anna

Kalmár Hanna éli a kétévesek megszokott életét, játszik, nézi a Süsüt, a kedvenc meséjét, élvezi a szeretetet, amivel családja körülveszi. Az édesanyától megtudtuk, egyetlen gyermekük érkezésére régóta vártak. A várandósság probléma nélkül zajlott. Születése után derült ki, nagy baj van. A kicsi fejét már ötször operálták. Amíg be nem fejeződik a csontosodás, újabb műtétek várnak rá. Családjának az ad reményt, hogy Hanna szellemileg teljesen ép, az orvosok bíztatják a szülőket, járni is megtanulhat, felnőttként teljes életet élhet. Addig azonban rengeteg orvosi vizsgálat, gyógytorna, kezelések, várnak rá. Rendszeresen járnak Debrecenbe, Budapestre, Veszprémbe, Tapolcára. A kislányt csak autóval tudják vinni, amely sokba kerül.

- Egy debreceni utazás költsége csaknem a férjem teljes havi keresete - mondta az édesanya. - Autónk is úgy lett, hogy édesapám örökölt egy kisebb összeget, és abból vásároltunk kocsit.

A község lakói összefogtak a gyermekéért küzdő családért. Március 22-én a művelődési házban születésnapi jótékonysági délutánt szerveznek számára. A rendezvényen helyi, sümegi és térségbeli énekesek, táncosok, zenészek lépnek fel. A színpadra lép többek között Postás Józsi is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!