Hírek

2014.01.10. 16:55

Megszépült település

Szentkirályszabadja - Míg 1985-ben az egyik országos napilap szép nevű, ám jobb sorsra érdemes településként írt a faluról, addig ma már megszépült, kedves hellyé nőtte ki magát.

Munkatársunktól

Szentkirályszabadja, önkormányzata éppen huszonöt esztendővel ezelőtt vált önállóvá. Erről Iványi András, a falu polgármestere beszélt a huszonöt éves jubileum alkalmából megtartott ünnepségen. A falu lakosai ünnepelni gyűltek össze a helyi iskola tornatermében, s bőven volt okuk az örömre, hiszen az elmúlt negyed században alaposan megszépült, megújult a falu.

Az ünneplés sütemény-, bor- és pálinka versennyel indult, majd a helyi közösségek adtak műsort. Fellépett a tizenkilenc éve működő Szent István népdalkör, de az iskolások, óvodások is táncos, zenés előadással kedveskedtek.


Iványi András felidézte az elmúlt negyedszázad legfontosabb eseményeit. Többek között azt, miként szakadt el Szentkirályszabadja Balatonalmáditól 1988-ban, s vált önállóvá, majd 1989-ben hogyan alakult meg a tanács, később pedig az önkormányzat. - Múltunk ismerete, jövőnk záloga - hangsúlyozta a település első embere, aki azt is hozzátette, számításai szerint az elmúlt huszonöt évben összesen két milliárd forintot fordíthattak fejlesztésre, különböző beruházásokra. Iványi András kiemelte, a falunak sosem volt adóssága, s jelenleg harminc milliós tartalékkal rendelkezik.

Az ünnepség díszvendége, Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára gratulált a huszonöt esztendőhöz. A politikus úgy fogalmazott, az összefogásnak köszönhetően Szentkirályszabadja jó sorsot harcolt ki magának, amiért minden tiszteletet megérdemel.

A jelenlévők megtudhatták tőle azt is, a kormány azokra a településekre is gondol, amelyek adósság nélkül gazdálkodtak az elmúlt időszakban: ezeknek tízmilliárd forintot különítettek el a költségvetésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!