Hírek

2013.11.06. 12:49

Megszépítik a teret a városközpontban

Tapolca - Mintegy tizenöt millió forintos parkfejlesztést tervezett az önkormányzat. Ennek összegszerűen a fele valósul meg az idei esztendőben.

Szijártó János

Erről Császár László polgármester tájékoztatta munkatársunkat. Amint elmondta, a város összességében tizenöt milliós parkrekonstrukciós fejlesztést kíván végrehajtani a Hősök terén, két lépcsőben. Az első fázis már el is kezdődött,  a zöld munkák elvégzésével, virágok, fák, bokrok ültetésével, parkosítással, sétautak kialakításával.

Zajlik a parkfejlesztés Tapolcán a Hősök terén. A munkálatokat november végéi befejezik (Fotó: Szijártó János)



Lényeges, hogy a parkfejlesztés a köztéri alkotásokat nem érinti. A munkálatokat helyi vállalkozó végzi, a polgármester tájékoztatása alapján november végi befejezéssel. Azt is megtudtuk, hogy a most zajló első ütem megvalósításához 5,2 millió forintot nyert Tapolca a Balatoni Fejlesztési Tanácstól, amelyhez 2,1 millió önrészt biztosítottak. A parkfejlesztés második ütemének elvégzését, benne a parkot körülölelő járdák térkövezését a jövő évre tervezi a város, amennyiben lesz a mostanihoz hasonló pályázati lehetőség. Erre jelenleg jók az esélyek.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!