Hírek

2013.11.20. 14:20

Fenyegették, zsarolták a lányokat

Veszprém - Egy család nőtagjai lányokat futtattak, majd később zsarolták őket. A másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék súlyos ítéletet szabott ki rájuk, egyúttal több millió forintos vagyonelkobzást rendelt el. A döntés nem jogerős.

Mátételki András

A Fejér megyei községben élő K. Andrea (22) osztálytársnője volt annak a füredi lánynak, akinek összesen 30 ezer forintot adott kölcsön a 2009- 2010-es tanévben. Mivel a barátnője a summát nem tudta megadni, felajánlotta neki, hogy összehozza őt férfiakkal. A középiskolás az ajánlatot elfogadta. A szervezésbe beszállt a vádlott testvére, K. Lilla (23) is, így együtt interneten és telefonon férfiakat szerveztek neki Füreden és a fővárosban 2010 februártól az év nyaráig. A 20 -30 légyott bevételéből K. Lilla 929 ezer, testvére pedig 70 ezer forintot kapott. A lány később egy bécsi bordélyházban dolgozott. Fenyegetés hatására 1500- 1500 eurót adott át a két nőnek, de mivel később már nem akart nekik egy fillért sem fizetni, beváltották ígéretüket: két internetes honlapra feltették a lány szexuális tartalmú, ruhátlan fényképeit.

K. Lilla tanulmányai alatt megismerkedett egy másik lánnyal is, aki szintén belement abba, hogy a testével keresse a kenyerét.

A másik lány is fizetett a kerítőinek, de a valótlanul követelt 450 eurót már nem volt hajlandó átadni. Ezek után a testvérek elutaztak Sárosdra, ahol a bajba került teremtés édesanyjának azt mondták, ha nem fizetnek, behajtókat küldenek rájuk, sőt az iskola környékén kiplakátolják lánya szexképeit. Ezek után megkapták a kicsikart összeget, ennek ellenére a meztelen képek felkerültek a világhálóra.

Egy harmadik lányt is sikerült befűzniük, akit egy székesfehérvári panzióba vittek. Rövid időn belül a lányok már osztrák bordélyházakban találták magukat. Volt, akitől egy idő után összesen 3000 eurót követeltek, mondván ennyi jár nekik a közvetítésért. Amennyiben nem fizet, kilátásba helyezték, hogy kiirtják a családját, elásatják őket, illetve a lány húgát prostitúcióra kényszerítik, hogy ledogozza nővére tartozását .

A kerítésből és kitartottságból élő testvérek édesanyja, K. Rita (43) és élettársa, I. András (30) kizárólag külföldre vittek más lányokat. A Graztól 20 kilométerre fekvő bordélyházban 2010. január közepétől március végig az egyik lány ötezer eurót keresett, de azt elvették tőle. Volt, aki két hónap alatt 2,5 millió forintot adott le keresetéből az őt szemmel tartó kitartottaknak. Ezek az összegek sem voltak elegek a vádlottaknak, mert volt, hogy 500 ezer forintról erőszakkal írattak alá hamis tartalmú kölcsönadási szerződést. Egy Bécsből vonattal hazaérkező lányt a győri vasútállomás peronján fogadtak, s 950 eurót követeltek tőle. Azzal fenyegették meg, ha nem fizet, a sínek közé lökik... Végül is megkegyelmeztek neki, s abban maradtak, hogy majd elmennek hozzá Pápára.

A Veszprémi Törvényszéken dr. Varga Gábor tanácsa egyebek között súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, folytatólagosan elkövetett kerítés, kitartottság bűntette miatt K. Lillát öt év, K. Andreát két év két hónap, K. Ritát négy és fél év, élettársát, I. Andrást három év négy hónap börtönbüntetésre ítélte. (Ez utóbbi két vádlott szervezetében drogot találtak, ezért is elmarasztalták őket.) A fő vádlottakat segítő társak felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. K. Lillánál 949 ezer forint, K. Ritánál és I. Andrásnál 1,8-1,8 millió forint vagyonelkobzást rendelt el a bíróság. Ugyanakkor valamennyi vádlott osztozott az 1,7 millió forintos bűnügyi költségen.

A másodfokon eljáró bíróság K. Lillánál, K. Ritánál és I. Andrásnál további bűncselekményeket állapított meg, ami ellen a három vádlott fellebbezett, ezért a döntés nem lett jogerős. Az ügy végére a Győri Ítélőtábla tesz majd pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!