Hírek

2013.09.16. 15:50

Bemutatták a járási hivatal székhelyének látványterveit

Kiemelt kormányzati beruházás a Veszprémi Járási Hivatal székhelyéül szolgáló Balassa-Cseresznyés- és Rosos-kúriák felújítása. A munkálatok jövő hónapban, októberben kezdődnek, a hivatal várhatóan jövő év tavaszára készülhet el.

Balla Emőke

Mint ahogyan arról korábban lapunkban beszámoltunk, a belvárosban, a Budapest u. 3-5. szám alatti épületegyüttesben helyezik el a Veszprémi Járási Hivatalt, mely jelenleg öt helyszínen működik.

A Veszprémi Járási Hivatal székhelyéül szolgáló Balassa- Cseresznyés- és Rosos-kúriák jövő év tavaszára teljesen megújulnak (Fotó: járási hivatal)

A rekonstrukció után a Veszprém Megyei Kormányhivatal itt helyezi el a Járási Népegészségügyi Szakigazgatási Szervet, a Járási Állategészségügyi és Élelmiszer ellenőrző Hivatalt, a Járási Gyámhivatalt, a Járási Munkaügyi Kirendeltséget, a Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatalt, a Járási Törzshivatalt, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget, valamint az egyszerre tizenhárom ügyfél fogadására alkalmas Kormányablakot.

A Balassa -Cseresznyés, illetve a Rosos -kúria 1813-17 között épült, a Veszprémi Járási Hivatal elhelyezése kiemelt kormányzati beruházás, melyre két milliárd forintos keret-összeget biztosított a kormány, mondta Kovács Zoltán a megyeházán tartott fórumon. A kormánymegbízott hangsúlyozta: az épületegyüttes felújításával a város is gazdagodik, az a megyeszékhely egyik értéke lesz. A kivitelezőt október közepén választják ki, a hónap második felében megkezdődhetnek a munkálatok.

Németh Csaba, a Timpanon Építésziroda tervezője előadásában áttekintette a két épület történetét, bemutatta a kialakítandó épületegyüttes látványterveit. A munkák bontással kezdődnek, a Bezerédi utcában lévő háromszintes, rossz állapotban lévő ingatlanrészt lebontják, a helyén parkolásra is alkalmas udvart alakítanak ki. A projekt a tervek szerint jövő év tavaszán fejeződik be. A fórum résztvevői érdeklődtek a közlekedési és parkolási helyzetről. Elhangzott, hogy a parkoló bővítése nem indokolt, a hely sem teszi ezt lehetővé.

- Bővülnek a belvárosi parkolóhelyek, hamarosan elkészül a Bagolyvár utcai parkolóház - mondta Porga Gyula polgármester. Az önkormányzat a közösségi közlekedést kívánja erősíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!