Hírek

2013.07.13. 17:39

Veszprém Rallye : Turán Firci volt a leggyorsabb szombaton

A Turán Frigyes - Zsíros Gábor páros (Ford Focus WRC) volt a leggyorsabb a 20. Veszprém Rallye szombati versenynapján.

Turán Frigyes és navigátora, Zsiros Gábor két gyorsasági szakaszon van túl. A Márkó és Jutaspuszta közti 18,2 kilométeres távon először 11:44-es időt futottak, ami 95 km/órás átlagsebességnek felel meg. Másodjára még ezen az eredményen is tudtak javítani, és 11:26 alatt teljesítették a távot 97,5 km/órás átlagtempóval.

„Minden nagyon jól ment, a gumik nagyon jól bírták, és az autó is teljesen rendben van műszakilag. Elég jelentős előnnyel nyertek a fiúk, ami holnap még fontos lesz, hiszen 8 rövidebb gyorsasági szakasz következik. Itt van velünk a Hankook mérnöke is, és az autót biztosító olasz csapat hozzáállása is remek. Nagyon boldogok vagyunk, a holnapi nap még hosszú lesz, hiszen reggel kezdődnek a szakaszok és egészen estig tart majd a verseny. Reméljük, hogy hasonlóan jó napnak nézünk elébe!” – mondta Eiles Tibor csapatfőnök.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nagy esélyes Kazár Miki már az első szakasz rajtjához sem ért fel, mert a Citroen Xsara WRC számítógépe meghibásodott. A szabályok alapján természetesen lesz lehetőségük még vasárnap folytatni a versenyt. Herczig Norbiéknak is nehéz dolguk lesz vasárnap, mert korai érkezésért 5 perc időbüntetést kaptak. Bútor Robiék egy technikai probléma miatt veszítettek sok időt a szombati második gyorson így összetett eredmények tekintetében az első versenynap után a Botka Dávid - Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) kettős áll a második helyen a Balogh János - Holczer Dániel  (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) párost megelőzve.

Sajnos Spiciék sem úszták meg probléma nélkül, defektet kaptak a második gyorson:

Veszprém Rallye második napján Kislőd, Szőc, majd Vigándpetend környékén folytatódik a verseny, és több mint 100 kilométer vár a versenyzőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!