Hírek

2013.07.03. 17:32

Remek zenék, finom borok

A VeszprémFeszt kísérőrendezvényeként július 12 és 21 között rendezik meg a jazz és a bor napjait.

Varga Ibolya

A fesztivál Rozé Rizling Jazz nevet kapta és csak többet ad annál, amit ígér. Például remek helyi ételeket is kóstolhatnak majd a vendégek. Különleges kézműves sajtok és kolbászok biztosan lesznek. Ettől az évtől kezdve a gyerekek foglalkoztatásáról is gondoskodnak, mégpedig úgy, hogy a szülők folyamatosan szemmel tudják tartani őket.

A színpad közelében alakítják ki a gyerekek alkotóhelyet, ahol legalább két órán keresztül lefoglalják őket. A borok most is a Balaton régiót képviselik, idén a Somló is nagyobb szerepet kap. Hazánk legkisebb borvidéke kezdettől ehhez a borrégióhoz kapcsolódik, de eddig méltatlanul elmaradt erről a fesztiválról. A zenei programban most is többször kapnak bemutatkozási lehetőséget az alsóörsi Snétberger Tehetség Központ diákjai.

Önálló esten lép fel a Csopak Demizson Allstars Orchestra, melynek dobosa Figula János, már az év borásza címet is elnyerte Balatonfüreden. Ugyancsak hallhatjuk az LGT Emlékzenekart, mely veszprémi és több évtizede őrzi a népszerűségét.

A szervezők ebben az évben a szokottnál nagyobb teret adnak a helyi tehetségeknek, hiszen a fesztivál rendkívül jó alkalom arra, hogy nagy közönség előtt mutatkozzanak be. A borsátraknál pedig érdemes lesz valami módon válogatni, például ugyanazt a fajtát kóstolni más termelőknél vagy akár borvidékenként haladni és megízlelni a kínálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!