Hírek

2013.07.11. 13:00

Pápai Hús - Nem tudnak fizetni

Pápa – Csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be a Veszprém Megyei Bírósághoz a Pápai Hús 1913 Kft., egyelőre ideiglenes fizetési haladékot kaptak.

Tremmer Tamás

A rettentően nehéz helyzetbe került a Pápai Hús 1913. Kft. reorganizációs programjának végrehajtásához védelemre van szüksége. Ennek érdekében július 9-én csődeljárás iránti kérelmet nyújtottak be. A Veszprém Megyei Bíróság már a másnapi Cégközlönyben közzétette, hogy a társaságot ideiglenes fizetési haladék illeti meg.

A Pápai Hús 1913 Kft. jelenlegi gazdasági helyzetében a tulajdonosok nem találtak más megoldást, mint a csődeljárás lefolytatása iránti kérelem benyújtását, áll a társaság által kiadott közleményben. Ebben kihangsúlyozták, a lépéssel az a céljuk, hogy fizetési haladékhoz jussanak, és ennek időtartama alatt megtalálják a megoldást arra, hogy a fizetőképességüket helyreállítsák. Az intézkedés nem jelenti azt, hogy a jogos hitelezői igényeket nem kívánják kielégíteni.

A jogszabály szerint a társaságot a csődeljárásról szóló végzés közzétételétől – ami napokon belül várható - számított 120 napot át fizetési haladék illeti meg. Mivel a Pápai Hús 1913 Kft.-ét július 3-án stratégiailag kiemelt jelentőségűnek minősítette a kormány, a Napló úgy tudja, ez a fizetési moratórium  akár 365 napig is meghosszabbítható. Ezen időszak alatt van lehetősége a csődbe jutott vállalkozásnak megállapodni a beszállítóival, hitelezőivel arról, miként és mennyi idő alatt rendezi a feléjük fennálló adósságát. (Információink szerint a társaságnak milliárdos nagyságrendű adósságállománya van.) Amennyiben ez nem vezet eredményre, az eljárás felszámolási eljárásba megy át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!