Hírek

2013.06.07. 12:35

Több száz millió egy leszakadt ágyért

Megérte néhány tízmilliót beszedni egy programmal, miközben a rendőrségi akció tízszer annyiba került? - tette fel a költői kérdést az egyik rendőrségi vezető egy idegenforgalmi vállalkozónak a múlt heti Pokol Angyalai világtalálkozó után.

Győrffy Árpád

A kérdés jogos, csak nem így. Annyi lenne inkább, miért gondolták azt a rendőrségi vezetők, hogy az adófizetők pénzéből meg kell szállni a Balaton-partot, hadihelyzethez hasonló állapotot kell produkálni. Ha tudtak valamit az érkező motorosokról, miért engedték be egyáltalán az országba őket?!

Vagy ha kizárásukra nem volt lehetőség, miért nem szóltak nekünk is, hogy vigyázzunk értékeinkre, épségünkre, mert nagy veszély közeleg. Ha nem szóltak, valószínűleg nem volt miről.

Így továbbra is marad a kérdés, miért jutottak ilyen döntésre azok, akik újfasiszta erődemonstrációk idején ötször meggondolják, hogy tegyenek-e bármit is. Olyan vezetők, akik máskor nyugodtan hagyják, hogy egy egész város romalakosságát szervezett csapatok rémisztgessék. Úgy tűnik jobban kedvükre való a békés motoros turisták molesztálása, lépten-nyomon igazoltatása, szondáztatása, s ha már az égőkészleten és egészségügyi csomagon is túl voltak, próbáltak valami műszaki problémát keresni a motoron.

A több száz rendőrt, terror elhárító kommandóst gyakorlatilag eredménytelenül vezényelték Alsóörsre. Semmi olyan fogás nem volt, semmi olyan nem történt, ami akár egy ezrelékig igazolta volna az akciót. Ha csak a kempingben lezajlott egyetlen jelentősebb atrocitás nem: az egyik motoros alatt leszakadt az ágy. De az sem azért, mert bűnöző volt, hanem a 150 kilóját nem bírták el a deszkák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!