Hírek

2013.06.21. 10:16

A Balaton-felvidék festője

A Balaton-felvidék festője Jelentős érdeklődés mellett nyílt meg Fülöp Lajos kiállítása a vörösberényi Magtár Galériában a napokban.

Marton Attila

A mintegy hatvan alkotást bemutató tárlat anyagát elsősorban tájképek adják: a Balaton-felvidéki települések és a tópart impresszionista hatásokat magán viselő akvarelleken és olajképeken különböző év- és napszakokban jelenik meg. A magyar tenger mellett Nagyvázsony és a Bakony is feltűnik egy-egy festményen, míg néhány absztrakt kép a festő kísérletező kedvét bizonyítja.

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke köszöntőjében kiemelte, a festményeken a hely szeretete mutatkozik meg, a meleg színek élnek és beszélnek, a derűs kompozíciók egyszerre közérthetők és hordoznak mély üzeneteket. Egy kritikából idézve a lelkész hangsúlyozta, a szerző festményei megszabadulnak az emberi nyüzsgéstől, s ezzel arra figyelmeztetnek, hogy ne legyünk dominánsak, viszonyuljunk szelídebben és alázatosabban a természethez. A megnyitón a balatonalmádi vegyeskar Kodály Zoltán és Praetorius kórusműveit adta elő. A kiállítás július 12-ig látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!