Hírek

2013.04.21. 13:24

Libatollas horgász

Egy év kihagyás után a Napló csapata ismét ott volt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit (BHN) Zrt. által szervezett Média-kupa horgászversenyen.

Tremmer Tamás

Nincsenek jó élményeik a Napló horgászainak Balatonszárszóval kapcsolatban. A BHN Zrt. immár kilencedik alkalommal rendezte meg a Nádfedeles-horgásztaván a Média-kupát, amelyre a háromfős csapat (Heiter Sándor, Tremmer Tamás, Varga Domokos Péter) egy év kihagyás után visszatért.

A trió az első két alkalommal még a dobogón végzett, azóta azonban a horgászszerencse elkerülte a fiúkat, ezért a tavalyi távollét. Az idei verseny álomszerűen indult, miközben Tremmer Tamás és Varga Domokos Péter még a szerelésével bíbelődött, Heiter Sándor már egy másfél kilós potykát terelt a szákjába. Itt aztán meg is állt az élet, pár törpeharcsa még beköszönt, de más semmi, miközben mások fogták a 4-6 kilós potykákat.

Tremmer Tamás a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatójától, Füstös Gábortól vehette át az elismerést. Középen Török Tünde, a tavalyi díjazott, az MTI munkatársa (Fotó: Varga Domokos Péter)

Ne szépítsük: leégtek. A szó szoros és átvitt értelmében is: a tűző napon minden fedetlen testrészük pecsenyére sült, a 2070 grammos összfogási eredményük mindenre jó volt, csak arra nem, hogy büszkék lehessenek rá.  A jó helyezéshez a gyenge teljesítményük roppant kevésnek bizonyult.

Az, hogy ennek ellenére mégsem jöttek haza üres kézzel, Tremmer Tamás kollégának köszönhető, aki átvehette a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. által tavaly alapított elismerést, a Libatoll díjat, amely adatott annak emlékezetére, hogy a libatoll egyike ama alkalmatosságoknak, mi összehozza a zsurnalizmust a horgászat tudományával. 
Szó mi szó, ha fogásban nem is, írásban azért néha jók tudnak lenni...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!