Hírek

2013.03.08. 18:00

Torgyán: Nem fejeződött be a rendszerváltás!

Torgyán szerint hazánkban közel sem fejeződött be a rendszerváltás, sőt nem is volt, s a forgatókönyvét is külföldön írták meg.

Gombás Gabriella

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékéért Alapítvány, és a Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség meghívására érkezett Veszprémbe dr. Torgyán József, a Független Kisgazdapárt egykori országos elnöke, volt Földművelésügyi és Vidékfejlesztési miniszter, aki közmondásosan színes előadásmódjában Mit kell tennünk, hogy az elhibázott rendszerváltást helyrehozzuk? címmel tartott másfél órás előadást, a mintegy félszáz egybegyűlt érdeklődőnek.

(Fotó: Penovác Károly)

Torgyán szerint Magyarországon közel sem fejeződött be a rendszerváltás, sőt nem is volt, s a forgatókönyvét is külföldön írták meg, és hazánkban kívánták végrehajtani.

- Számos országát ismerem a világnak, de még soha sehol olyan helyzettel nem találkoztam, hogy durván két évtized alatt egy virágzó ország nemzeti vagyonának közel 94 százalékát szét lehessen lopni - mondotta bevezetőjében Torgyán és aprólékosan ismertette, miként lehetetlenítette el az erőre kapó, s általa irányított erős kisgazda párt eszméinek érvényesülését a rendszerváltás utáni politikai struktúra.

– Azonban tegyük félre a sérelmeinket és fájdalmunkat és nézzünk szembe a tényekkel: igaz, hogy a Soros-ösztöndíjasok köréből kerültek ki a magyar nép leendő vezetői, s a Fidesz baloldali liberális pártként indult a rendszerváltáskor, de ha összehasonlítom az Őszödi Igazmondó csapatával, akkor kétségtelen, hogy a jelenlegi kormánypártot kell támogatnunk. Mert kétharmados törvényeikkel a saját helyzetüket is nehezítik, erre az erőviszonyra szükségük lesz ahhoz, hogy kormányozhassanak a következő ciklusban is – mondta és hosszasan ecsetelte azt a "tragikus helyzetet" ami akkor állna elő, ha netán a "globalizátor, baloldali, neo, ultra liberális" erők kerülnének hatalomra. Hozzáfűzte, óriási az igény a kisgazda párt feltámasztásához, de most még túl korai lenne, mert "felszalámizná" a jobboldalt, majd közölte a jövőben sem pályázik a kisgazda pártelnöki posztjára.

- A kisgazdapárt utolsó legitim elnökeként, 2014. augusztus 20-ára, amikor a Fidesz már győztes lesz, Ópusztaszeren összehívom a kisgazdapárt országos nagygyűlését és nagyválasztmányát – jelentette be Torgyán.

 

Torgyán: "És mit csinál - a szívem fájdul bele - a második Orbán-kormány? Megszünteti kérem a földművelésügyi minisztériumot, nincs oktatási, sem egészségügyi minisztérium, hát hogyan lehet így kormányozni? De ez legalább egy nemzeti kormány, segítsük hozzá a második Orbán-kormányt a kétharmados választási győzelméhez!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!