Hírek

2013.03.20. 13:42

Nagyszabású tervek a lakótelep megújítására

Egymilliárd forintot meghaladó fejlesztésre nyújtott be pályázatot a város a Jutasi lakótelep egyes részeinek felújításához, jelentette be Porga Gyula polgármester a városházán.

Marton Attila

A Smaragdváros elnevezésű, szociális városrehabilitációs projekt több elemből áll, amelynek részeként a közterületek megújítása, szociális funkciók telepítése, szolgáltatások bővítése, lakóépületek fűtéskorszerűsítése, valamint a városrészben található intézmények felújítása szerepel, hangsúlyozta a polgármester. A tervet - amely európai uniós forrás segítségével valósulhat meg - Brányi Mária alpolgármester ismertette. Az elképzelések szerint a Ringató óvoda, valamint az Erdei és a Kuckó tagóvodák helyén egy új óvodai blokk épül, emellett a művelődési központ felújításának egy részét is a pályázaton elnyert forrásból fedeznék.

Forrás: Polgármesteri hivatal városfejlesztési irodája, Veszprém



A lakóépületek közül a Munkácsy utca 3., valamint a Haszkovó utca 12., 16. és 18. kaphat új szigetelést. A közterületi rekonstrukció a Kálvin János parkot, a Séf iskola környezetét és a művelődési központ előtti területet, valamint a Haszkovó utca 18. és az egykori Jutas ABC által közrezárt területet érinti. A pályázatról nyár elejére születhet leghamarabb döntés, közölte kérdésünkre Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője. Sikeres pályázat esetén a tervezett ütemezés szerint 2014 januárjában indulhat a kivitelezés. Az infrastrukturális beruházások mellett a pályázatnak vannak úgynevezett szoft rehabilitációs, vagyis kiegészítő elemei: ez azt jelenti, hogy a művelődési központ és a Művészetek Háza kulturális rendezvények, míg a családsegítő szolgálat programok és tanfolyamok szervezéséhez juthat forráshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!