Hírek

2013.03.25. 16:47

Leszúrta 15 éves fiát?

A csaknem négy évvel ezelőtt történt bakonygyepesi gyilkossági ügy újratárgyalása kezdődött meg hétfőn a Veszprémi Törvényszéken, az ügyészség 15 éves nevelt fia leszúrásával vádolja a büntetőügy vádlottját.

Halmos György

A 2011 szeptemberében meghozott elsőfokú ítéletben 17 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság a vádlottat. A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla azonban hatályon kívül helyzete az ítéletet és új eljárást rendelt el az ügyben. A férfit azzal vádolják, hogy 2009. március 13-én éjszaka féltékenysége miatt megtámadta élettársát.

A nő segítségére siető 15 éves fiút a férfi mellkason szúrta, a tizenéves a szíven áthatoló vérzéses sokk miatt vesztette életét. Ezután a férfi közös lányukkal elmenekült, gépkocsijával balesetet szenvedett, vele lévő kislánya súlyosan megsérült. A férfit másnap telefonos egyezkedés után fogták el Ajka Bódé városrészében.

Az első tárgyalási napon az ügyészség módosította és pontosította néhány részletét a vádnak. Így például a kislánnyal való menekülés közben elszenvedett baleset nem közúti baleset gondatlan okozásaként szerepel a vádiratban, hanem a férfit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják, mert a kislány súlyos fejsérüléseket szenvedett. A hétfői tárgyaláson az előzetes letartóztatásban lévő vádlott – többször elcsukló hangon - arról beszélt, hogy ő családcentrikus férfi, együttélésük 13 éve alatt mindenkiről ő gondoskodott.

Azt vallotta, hogy a nő támadt rá, és élettársa szúrta le a saját, közéjük lépő fiát. Nem látta az esetet, de úgy történhetett, hogy a fiú a dulakodás közben beleugrott „az anyja kinyújtott kezében lévő késbe”. A vádirat szerint a férfi féltékenysége alaptalan volt, ugyanakkor a vádlott hangoztatta: „száz százalékig biztos volt abban, hogy élettársa megcsalja”, amire több jel utalt, illetve az állítólagos szerető is bevallotta ezt neki.

Tagadta azt is, hogy ő megfenyegette volna pisztollyal, vagy akár szóban a vélelmezett harmadik személyt. A férfi szintén tagadta azt is, hogy a bűncselekmény előtt egy hónappal, 2009 februárjában a 8-as főúton kilökte élettársát abból a kocsiból, amivel Budapestre indultak.

A házból való meneküléssel kapcsolatban azt mondta, életveszélyben érezte magát, mert a nő megfenyegette, hogy megöli. Az anya zokogva idézte fel a csaknem négy évvel ezelőtt történteket, amikor a rendőrök tartották vissza, hogy a házban holtan fekvő fiához rohanjon.

A nő szerint egészen 2008 végégi minden rendben volt közöttük, alaptalan volt élettársa féltékenysége, mert „mindent magkapott otthon”. A 2009. februári brutalitását azért bocsátott meg a férfinak, mert előtte soha ilyen nem volt, adott neki egy esélyt. A nő vallomása szerint a férfi 2009. március 13-án éjszaka ismét a féltékenységével jött elő.

A nőt a lakásban ütötte, rátérdelt a nyakára, majd később egy késsel a hasán, majd a hátán megsebesítette. Sikerült kikúsznia a lakásból, majd a szomszédoktól kért segítséget. Fiát később már csak holtan látta. A tárgyalás kedden folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!