Hírek

2013.01.22. 14:07

Különleges technikák a Paletta szakkörben

Pápa - Számos program valósul meg a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ legutóbbi sikeres TÁMOP-os pályázatának eredményeként a pápai iskolákban is. Ezek közül az egyik a Türr gimnáziumban szervezett Paletta képzőművészeti szakkör.

Nagy Imre


Fekete Gábor és a tanítványok (Fotó: Nagy Imre)

A foglalkozásokat Fekete Gábor tanár vezeti.

- A szakkörön elméletileg hat diák vesz részt, a pályázati forrásokból vásárolt anyagok választéka és mennyisége bőséges. Egy előzetesen összeállított tematika szerint haladunk, ebben anatómiai tanulmány, csontváz-tanulmányrajz, barokk, mintatervezés van, gyakorlatilag tehát mindenbe belekóstolunk egy kicsit. Igyekszünk olyan technikákat alkalmazni, amikre a tanórán nem nyílik lehetőség. Főként festünk, linót metszünk, tussal rajzolunk. A résztvevők olyan ügyes régi szakkörösök a gimnáziumból, akik vállalták, hogy végigcsinálják. Egy alkalom három tanítási órát jelent, egy tanéven keresztül találkozunk rendszeresen a tanítványokkal. A munkákból május közepén egy záró kiállítást rendezünk.  A szakkör nagyon jó lehetőséget biztosít a továbbfejlődésre - fogalmazott Fekete Gábor.

Laura építésznek készül, jól hasznosítja a tanultakat (Fotó: Nagy Imre)

A tizenegyedik évfolyamos Pénzes Laura építész szeretne lenni.
- Határozott elképzeléseim vannak a jövőről. A továbbtanulásomhoz rajz felvételi is szükséges, ebben a tanár úr, illetve maga a szakkör nagyon sokat segít.  Amit itt tanulunk, azt a leendő szakmámban is tudom hasznosítani. Sajnos a hét többi napján nem tudok gyakorolni, nagyon kevés az időm. Órák után egyből jövök, és ameddig tudok, maradok. Itt olyan eszközökkel is dolgozhatunk, amik egy rajzórán nem kerülnek elő - mondta el a leendő építész.

A szakkörösök különleges technikákkal is ismerkednek (Fotó: Nagy Imre)

A diákok hetente szerdánként találkoznak oktatójukkal a gimnázium hangulatos rajztermében. A program szakmai koordinátora Róka Norbert, a JMSZK művelődésszervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!