Hírek

2013.01.23. 11:57

Betörők a rács mögött - több milliós tételben loptak Veszprém megyében

Veszprém megye - Egy betörőpáros került a rács mögé, amelynek tagjai ingatlanokba hatoltak be, s készpénzt, ékszereket, de egyéb tárgyakat is loptak.

veol.hu

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleménye szerint 2012. tavaszán kezdődött az a betörés sorozat Veszprémben és vonzáskörzetében, melynek során ajtó és ablakkeret fúrás módszerével hatoltak be tettesek több ingatlanba, ahonnan főként készpénzt tulajdonítottak el.

A betörők fő célpontjai főként telephelyek irodái voltak, ahonnan pénzkazettát tulajdonítottak el, de követtek el betörést Veszprém melletti településen is, ahol családi házból 8,5 millió forint értékben zsákmányoltak készpénzt és arany ékszereket.

Az ügyekben féléves kiterjedt nyomozást követően tavaly októberben összehangolt rendőri akció keretében sikerült elfogni az egyik elkövetőt veszprémi búvóhelyén. A 39 éves férfi lakásán elfogását követően házkutatást hajtottak végre a nyomozók. Ennek során több tárgyi bizonyítási eszközt, így például a betöréshez használt eszközöket is foglalták. Tavaly novemberben végül elfogták az elkövető szintén veszprémi 37 éves társát is.

A 8 „fúrásos” betörésen kívül egy boltbetörés és egy építőipari cég telephelyéről hiányzó állványzat eltulajdonítása is a terhükre róható. Ez utóbbi esetben a nyomozók megtalálták a közel 2 millió forint értékű ipari állványt és visszaadták azt a jogos tulajdonosának.

A betöréssel gyanúsított elkövetők közül mindkettő volt már korábban büntetve. Egyikük jelenleg előzetes letartóztatásban van, míg társa más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését töltve várja a büntetőeljárás befejezését – tudtuk meg a rendőrségtől.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!