• cikk kép

  A kreatív ember nevelése a cél az iskolában

  25 éve írtuk - Új gimnázium indult

  Veszprém - Elitképzés folyik a megyeszékhely új oktatási intézményében, a Vetési Albert Gimnáziumban. Erről számoltunk be Borbás János képriportjával 1989. november 21-én.

 • cikk kép
  Legyen minta Kenese!

  Balatonkenese - Össze kell fogni a balatoni idegenforgalomért a kerékpárturizmus érdekében – érvelt Németh Zsolt, a Kerékpáros Magyarország Szövetség alelnöke, a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet ügyvezetője a „Balaton, mint kerékpárosbarát régió” nevet viselő konferencia mellett, csütörtökön.

 • cikk kép
  Vidéken is fontosak a kulturális programok

  A térségben sokan ismerik Soós Anitát, hiszen igen aktív szereplője a társadalmi életnek. Számos közösségi programban vesz részt és maga is szervez rendezvényeket.

 • cikk kép
  "Csak ütött, szúrt, én meg védekeztem"

  Tagadta az ellene felhozott vádat a férfi, akit az ügyészség nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádol - derült ki az ügy első tárgyalásán a Veszprémi Törvényszéken, csütörtökön.

 • cikk kép

  Képviselő-testületi ülés

  Várpalota: Nem változott a bizottsági struktúra

  Az önkormányzati bizottságok összetételére vonatkozó javaslatot is tárgyalta csütörtöki ülésén a várpalotai képviselő-testület. A döntés szerint a bizottsági struktúra nem változott az előző ciklushoz képest.

 • cikk kép
  Rutinvásárlás, rutinellenőrzés, megszégyenítés

  Pápa – Nem gondoltam volna, hogy 61 évesen ezt kell megérnem. Ilyen korábban még sohasem fordult elő velem -– állítja a pápai N. Elemér, aki úgy érzi, egy átlagos vásárlás alkalmával megszégyenítették az egyik helyi szupermarketben.

 • cikk kép
  A Szeretet szentjére emlékeztek

  Veszprém – Szent Erzsébetre, a Szeretet szentjére, a Katolikus Karitász védőszentjére emlékeztek névünnepén szerdán a Szaléziánumban ünnepi előadással, kiállítással és a bazilikában szentáldozattal.

 • cikk kép
  Zöld út a kórházfejlesztés második üteméhez, –Tapolca CT-t is kaphat

  Tapolca - Adott a Deák Jenő Kórház fejlesztésének második üteméhez szükséges több mint 374 millió forintos összeg. Erről Császár László önkormányzati képviselő tájékoztatta a Naplót. A tapolcai kórházzal kapcsolatos másik értesülés, hogy egy orosz befektető CT-készülék telepítését tervezi az egészségügyi intézménybe.

 • cikk kép
  25 éve írtuk - A Láchídra is emlékeztek

  Veszprém - A Lánchíd építését 1849. november 20-án fejezték be, a munkálatokat Adam Clark vezette. Erről is tájékoztatott a 1989-ben a Napló egyik írása.

 • cikk kép
  Rágalmazásért pénzbüntetés

  Pápa, Veszprém - Rágalmazás vétsége miatt két, a Jobbikhoz kötődő férfit ítélt el jogerősen a Veszprémi Törvényszék, ahol egy szó sem esett a politikai hovatartozásukról. Mindkettőjüknek pénzbüntetést kell fizetni.

 • cikk kép
  Itt számíthat traffipaxra Veszprém megyében (11.20.)

  Csütörtökön is mérnek a rendőrök Veszprém megye útjain - tudja meg, hol találkozhat velük:

 • cikk kép
  A füredi Lóczy és a veszprémi Lovassy az ország legjobb iskolái között

  Balatonfüred - A harmadik legjobb szakközépiskola az országban a füredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola - ez derült ki egy friss felmérésből. A Lovassy Gimnázium ismét az élmezőnyben végzett, a legjobb vidéki középiskola lett.

Magazinok