Hírek

2012.11.20. 18:04

DK: itt járt Iványi Gábor

Devecser - Dr. Iványi Gábor lelkész, a Demokratikus Koalíció volt köztársaságielnök-jelöltje látogatott a városba a közelmúltban.

Tóth B. Zsuzsa

A Demokratikus Koalíció Veszprém megye 3. és 4. számú választókörzetében felkereste Devecsert és Tapolcát. Az "összefogás városában" a vörösiszap-katasztrófa helyszíneit látogatta meg, a helyi városfejlesztési bizottság elnökének kalauzolásával megtekintette azt a parkot, melynek helyén a katasztrófa előtt 286 ház állt, ahol egykor több mint hétszáz ember élt. Megnézte a katasztrófát bemutató megrendítő kiállítást, majd a DK választókörzeti koordinátorával, Kerecsényi Zoltánnal a város központjában fejet hajtott a 90 esztendeje elhunyt neves magyar író, volt devecseri tanító, Gárdonyi Géza mellszobránál. Elhelyezték az emlékezés koszorúját, majd megtekintették a katasztrófa károsultjainak épített új lakóparkot és a nemrégiben felszentelt ökumenikus kápolnát. 

Iványi ellátogatott Tapolcára is, ahol Keller Imre, a választókörzet elnöke köszöntötte. A városi temetőben álló roma holokauszt emlékkövénél tartott DK-s megemlékezésen tiszteletüket tették a helyi roma kisebbség vezetői is. Iványi Gábor imát mondott, majd koszorút helyezett el az emlékműnél. A tapolcai program fórummal zárult, ahol aktuális témákról beszélgetett a díszvendég a helyi DK-sokkal. Felmerültek egyebek mellett az egyházügyi törvénnyel kapcsolatos változások és a szegény sorsú embereket érintő kérdések is. 
Iványi Gábor megtekintette a pápai zsinagógát is, illetve az abban berendezett, egykori zsidó családokat bemutató emléktárlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!