Hírek

2012.10.16. 04:55

Örsön korlátozhatják az ivóvízszolgáltatást

Badacsonyörs - Információnk szerint a DRV Zrt. ivóvíz-szolgáltatás korlátozásra készül Badacsonyörsön, mert a település egyik részén a fogyasztók jelentős díjhátralékot halmoztak fel. Megkérdeztük a vállalattól, valóban korlátozzák-e a szolgáltatást?

Szijártó János

A DRV Zrt. kommunikációs szakértőjétől megtudtuk, hogy a DRV Zrt. az ivóvíz-szolgáltatás korlátozását a hatályos jogszabály alapján alkalmazza a határidőn túli fizetési késedelembe esett fogyasztókkal szemben. Mihalovics Dóra elmondta, a Badacsonyörs Kisörshegyi Vízi-Társulás PJT. felhasználási helyén - ahol több mint 150 ingatlan található - az elmúlt öt hónapban valóban jelentős kintlévőség halmozódott fel. 

- Társaságunk korábban is többször tárgyalt az önkormányzattal, lakossági fórumot is szervezett a probléma megoldása érdekében, de előrelépés eddig nem történt.

Természetesen továbbra is nyitottak vagyunk az egyeztetésre, és minden lehetséges támogatást megadunk az önkormányzat számára a kialakult helyzet hosszú távú, megnyugtató rendezése érdekében. A szolgáltató és a fogyasztók közös érdeke, hogy a kintlévőség további növekedését megállítsa, megoldást találjon. Ennek jegyében október 19-re egyeztetést szerveztünk az önkormányzattal. Azonban ha itt nem lépünk előbbre, és időközben a díjtartozás megfizetése sem történik meg, akkor vállalatunk október 22-én az érintett ingatlanok vízfogyasztását a hatályos szabályozások szerint korlátozni kényszerül. A közösségi vagyonnal gazdálkodó szolgáltató a többi korrekten fizető fogyasztó érdekében nem tekinthet el a szankciótól - hangsúlyozta reagálásában Mihalovics Dóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!