Hírek

2012.04.29. 11:20

Felvonulással ért véget a hegy ünnepe

Szent György-hegy - A vasárnapi zenés felvonulással és kulturális programmal fejeződött az immár huszadik alkalommal megrendezett, a helyi bort népszerűsítő Szent György-hegyi napok rendezvénysorozat.

Szijártó János

A kedden megnyitott  rendezvénysorozaton elsőként  a főszervező, Tóth János Zoltán hegyközségi elnök, majd a  fővédnök, Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő  köszöntötte a vendégeket  Nyári Ödön Szent György-hegyi borász pincéjében.  A megnyitót borverseny követte, amelyre a gazdák 136 mintával neveztek be. A bírálat szép eredményekkel zárult, összességében  hat nagyarany-, tizennyolc  arany-, negyvenkilenc ezüst- és 35 harmincöt bronz minősítést osztott ki az elismert  borászokból álló zsűri.

 Az idén sem maradt el az ínyenc-randevú, rendeztek szakmai konferenciát és a szombati hagyományos borút is sok érdeklődőt vonzott.

 A Szent György-hegyi napok mai színes záróprogramja  szabadtéri szentmisével, búza- és borszenteléssel várta az érdeklődőket. A felvonulás a hegymagasi kultúrháztól indult reggel huszárokkal, fúvószenekarral, egyházi képviselőkkel, borlovagrendi tagokkal, táncosokkal és a bort kedvelő érdeklődőkkel együtt.

A hegy idei ünnepét pénteken és szombaton a hegymagasi kultúrházban és a Szent György pincében számos izgalmas kísérő műsor színesítette, többek között: Vukán György koncertje, bordalverseny, Szala vármegye borainak kóstolója, szürke-marha pörköltfőző verseny szórakoztatta az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!