Hírek

2011.07.29. 09:14

Példát mutat az érsek

Veszprém - Dr. Szendi József nyugalmazott érsek Számvetés című könyvének bevételét, kettő millió forintot fizetett be az államadósság elleni alapba, az igazoló szelvényt pénteken dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek nyújtotta át.

Balla Emőke

Az Összefogás az Államadósság Ellen Alap Rédly Elemér győri katolikus plébános kezdeményezésére jött létre, hogy bevételt gyűjtsön az államadósság csökkentésére. A dr. Szendi József nyugalmazott érsek emlékezéseit tartalmazó  Számvetés című kötet immár a harmadik kiadásban jelent meg, a könyv bevételét az érsek e nemes célra ajánlotta fel. A március 14-én a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett érsek pénteken ünnepélyes keretek között nyújtotta át a befizetést igazoló szelvényt dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek. Hangsúlyozta: "a magyar hazától nemcsak kapni kell, hanem adni is", az országot  védeni, gyarapítani kell. Ő így, a könyv bevételének felajánlásával tud hozzájárulni az adósságállomány csökkentéséhez; érzi, tudja, milyen nehéz gazdasági helyzetben van most az ország.

A miniszterelnök-helyettes megköszönte a felajánlást. Azt mondta: azok adakoznak, azok ajánlanak fel összeget az államadósság csökkentésére, akik nem tehetnek  róla. Dr. Szendi József anyagi áldozatvállalása mindenki számára  példamutató.

Az ünnepélyes átadáson Nagy Károly kanonok a jó pásztor példáját idézte. A pásztorét, akit - hangját meghallva - lehet követni. Az érsek olyan pásztor, akit lehet követni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!