Hírek

2011.01.13. 15:39

Kormányablak - Elégedettek az indulással

Veszprém - A működés első nyolc napjában 273 ügyfél kereste fel a megyeszékhelyen a január 3-án nyitott kormányablakot.

Győrffy Árpád

Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott elmondta, hogy az érdeklődők közül a legtöbben internetes ügyfélkaput nyitottak maguknak, sok volt az utazási támogatást igénylő és a családi pótlékkal kapcsolatos ügyben eljáró állampolgár is. De volt olyan is, aki itt akart segélyt vagy szerződésmintákat kérni, de akadtak olyan ügyfelek is, akik a köztársasági elnöknek és a miniszterelnöknek írt levelük postázást kérte a kormányablak munkatársaitól. A megyei kormányhivatal vezetője szerint a valóban a kormányablak hatáskörében tartozó ügyek közül összesen kettőt nem tudtak elintézni.

A fentiekről annak kapcsán tájékoztatták a sajtót, hogy Vetési Iván miniszteri biztos, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások központi Hivatalának az elnöke az országos kormányablak látogató körútján csütörtökön délelőtt Veszprémben is ismerkedett az eddigi tapasztalatokkal.

A miniszteri biztos is elégedett volt a veszprémi tapasztalataival. Mint elmondta, az országos viszonyokhoz, az átlagosan száznál kevesebb ügyfélhez képest itt különösen magas a forgalom.

A háttértámogató rendszerek fejlesztésével el szeretnék érni, hogy a jelenleg mintegy 30 ügynél sokkal többet lehessen majd intézni. A teljes körű, úgymond egyablakos ügyintézés lehetőségét 2013-ra szeretnék kialakítani. Az állampolgárok és a vállalkozások ekkortól fordulhatnak majd minden ügyükkel a megyeszékhelyen és a majdani járási székhelyeken működő kormányablakokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!