Hírek

2010.11.08. 20:04

Feljelentették a képviselőt

Veszprém - Feljelentette Nagy Piroska önkormányzati képviselőt a Lokálpatrióták Egyesülete - erről a minap tájékoztatták a sajó képviselőit.

Kiss Nikolett

Mint az ismeretes, a Molnár Ernő vezette lokálpatrióták a harmadik legtöbb szavazatot kapták az önkormányzati választásokon a veszprémi szavazóktól, ezzel az egyesület egy képviselőt küldhetett a városi testületbe. Mivel a lista élén álló Molnár Ernő visszalépett, így a választási bizottságnak leadott lista alapján Nagy Piroskáé lett a mandátum.

Mint ahogy Molnár Ernő és Kavalecz Tibor képviselőjelölt a sajtótájékoztatón elmondta: Molnár Ernő visszalépésekor a lokálpatrióták 12 jelöltje írásban rögzítette, hogy függetlenül a választási bizottságnak leadott listától, az egyesületet a legtöbb szavazatot kapó jelölt képviseli az önkormányzatban. Ezt a papírt Nagy Piroska ügyvezető alelnöknek adták át megőrzésre, ám az okirat állítólag eltűnt.

Az egyesület felszólította Nagy Piroskát, hogy mondjon le a mandátumáról, s tegyen eleget az írásban foglaltaknak, ám ő ezt elutasította, illetve az egyesületből is kilépett. Azóta függetlenként dolgozik a közgyűlésben. A tagok most azt nehezményezik, hogy elveszett a nekik járó mandátum. A lokálpatriótáknak legyen képviselője, ne a képviselőknek egyesülete  fogalmazott Molnár Ernő.

A lokálpatrióták a Btk. 277. paragrafus III. bekezdésében a közokirattal való visszaélésre hivatkozva adták be a feljelentésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!