Hírek

2010.07.21. 18:29

Pápai történelmi napok - Népek vándorútján

Idén is megrendezik a Pápai történelmi napokat augusztus 13-15. között. A történelmi játékokkal egy időben zajlik a "Somlói bor városában" a borfesztivál is.

Czeidli József

A megnyitóra felvonuló menetben táltos dobosok, hagyományőrzők, borlovagok, táncosok, zenészek, harcosok, lovasok lesznek láthatók. Sor kerül jurta falu építésére, ahol az érdeklődők fegyverbemutatón, íjászversenyen, harci kiképzésen vehetnek részt.

A Fabula Bábszínház előadásában "Vitéz László és az ördögök" címmel láthatnak előadást. Továbbá népvándorlás kori jelenetek - táltos szertartás, bajvívás, lovas íjászat színesíti a programot. Keresztes Ildikó "Csak játszom" címmel lép színpadra, a "Tüzet viszek..." című előadásban a Kacskaringó Vírtus Társulat tüzes hagyományőrző bemutatója szórakoztatja a közönséget. A zárás napján pedig pápai hősök napi koszorúzást, bajtársi találkozót, ősi magyar kutyafajták bemutatóját, a Tanac délszláv néptáncegyüttes műsorát tartják. A háromnapos rendezvény ütőhangszeres bemutatóval, hastánccal, tábortűzzel fejeződik be.

A borfalu állandó programjában tarsoly, sámándob, zugattyú készítés, valamint pányvavetés, tűzkarika ugrás, rovásírás tanulás szerepel. A kiváló borok mellett ősi ínyencségeket is kínálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!