Hírek

2014.08.22. 08:38

127-szer riasztották a tűzoltókat a múlt héten

Veszprém megyében az elmúlt héten 127 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez. Ebből 99 esetben vonultak műszaki mentésre és 15 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 13 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

Augusztus 13-án dél előtt pár perccel érkezett a jelzés ügyeletünkre, miszerint Veszprémben a Haszkovó úton található garázssoron egy garázs teljes terjedelmében ég. A tűzoltók kiérkezése előtt egy gázpalack felrobbant. A lángok oltására a veszprémi hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító gépjárművel, akik a tüzet rövid időn belül eloltották, és egy gázpalackot épségben kihoztak az épületből. A tűzesetben egy ember könnyebben megsérült.

Augusztus 14-én, csütörtökön délután a 710-es számú elkerülő úton Balatonfűzfő és Papkeszi között, két személygépkocsi és egy kisteherautó összeütközött, melynek következtében egy ember súlyos, három pedig könnyű sérülést szenvedett. A balesethez a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak egy gépjárműfecskendővel, akik áramtalanították a gépjárműveket.

Augusztus 14-én a vihar következtében, zömében kidőlt fákhoz kellett vonulniuk a tűzoltóknak, többnyire a Somló hegy környékén. A viharos szél miatt 9 településre vonultak ajkai és pápai hivatásos, valamint a sümegi önkormányzati tűzoltók, ezeken kívül pedig főutakon, összekötő utakon képeztek forgalmi akadályt letört ágak, kidőlt fák.

Este fél 11 előtt Tüskevárra vonultak az ajkai tűzoltók, ahol egy körülbelül 20 méter magas fa épületre dőlt, itt motoros láncfűrésszel és dugólétra segítségével avatkoztak be.

Ezzel egy időben, a 8-as számú úton, az apácatornai leágazónál körülbelül 400 méteres útszakaszon, több helyen fa dőlt az úttestre. A helyszínre szintén az ajkai tűzoltók vonultak, aki kéziszerszámokkal és motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A forgalmi akadályt 23:45-re sikerült megszüntetni.

Éjszaka fél 2-kor a pápai tűzoltókat is riasztották. Pápa külterületén egy személygépkocsi árokba csúszott, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók drótkötél segítségével vontatták ki az autót az úttestre.Csütörtökön kora reggel két útszakaszon képeznek forgalmi akadályt a kidőlt fák, a Somló hegy és Somlószőlős között lévő úton, és a Zalaszegvár és Hosztót között húzódó összekötő úton.

Öt településen, Veszprémgalsán, Orosziban, Borszörcsökön, Szentimrefalván és Apácatornán voltak fennakadások az áramszolgáltatásban, de a szolgáltató munkatársai a délutáni és kora esti órákra elhárították a problémát.

Augusztus 17-én három személyautó ütközött a 71-es számú főúton, Csopak és Paloznak között. A balesetben két ember súlyos, három pedig könnyű sérülést szenvedett. Az egyik súlyos sérültet a balatonfüredi önkormányzati és a veszprémi hivatásos tűzoltók szabadították ki a gépkocsiból feszítővágó berendezés segítségével. A mentési munkálatok idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!