Hírek

2014.06.28. 12:53

120 veterán gyönyörűség (frissítve)

Több, mint 120 veterán jármű, zömében motor érkezett a hétvégi találkozóra, amelyet immár 14. alkalommal rendezett meg a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület.

Tóth B. Zsuzsa

Ziegler Csaba Skoda egy gyönyörű piros Octaviával érkezett a találkozóra

A járművek némelyike meglehetősen öregnek volt mondható, de annál jobb karban tartják azokat rajongóik, a megszállott gyűjtők. A hagyományos találkozó mostanra családias hangulatú rendezvénnyé nőtte ki magát, sokan sátorral érkeztek egész hétvégére - tudtuk meg Mohos Csabától, az egyesület elnökétől, a program főszervezőjétől.

A találkozóra szokás szerint még külföldről is szép számmal érkeztek résztvevők, például németországi barátaik viszontlátásának örülhettek az egyébként hazánk minden pontjáról érkező motorosok, autósok. De érdeklődő, nézelődő is akadt bőven, hiszen sok gyönyörűen karban tartott régi Pannónia, Jawa, MZ mutatkozott be. Még 40-es évek beli BMW is akadt, de Skoda Octavia és Barkas is a hetvenes évekből, aztán 125-ös Csepel húsz évvel korábbról. Utóbbit az enyészettől mentve a föld alól, egy fatuskó társaságából ásta ki gazdája.

Molnár Vera egy 1936-os Harley nyergében a találkozón (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A szépen felújított mini Rigát mindenki megcsodálta, főként a fiatalok, akik egyébként is sokan kedvet kaptak a diszeli és keszthelyi lelkes idősebbek hobbiját látva. Bemutatkozott az a három Komár moped is, amelyek a napokban Albániát is megjárták gond nélkül, de szép Simsonok és hangulatos kirándulásra csábító oldalkocsisok is népszerűsítették a veterán motorozás páratlan élményét. Az egyik csillogó-villogó Pannóniát 60. születésnapjára kapta a gazdája, mindössze másfél hét alatt újították fel korhűen a találkozóra. Mellette a német Horex pihent 1949-et idézve a fiatalabb, 1971-es Norton Comando társaságában.

A fiatalok körében arattak legnagyobb tetszést a vicces, kerék nélküli, de motoros szerkezetek, amelyek hengerek helyett konzervdobozokkal bírtak. A rendőrségi szimulátor ugyancsak színesítette az értékes matuzsálemek találkozóját, ahogy a szombati kehidakustányi és lesencefalui kirándulás ugyancsak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!