Hírek

2014.11.24. 11:51

100. születésnapján köszöntötték Kalocsa Józsefnét

Balatonalmádi - A kiegyensúlyozott, békés családi légkörnek meg a munkának köszönhetem ezt a szép, hosszú életet – érvelt Kalocsa Józsefné, Mária néni századik születésnapja alkalmából otthonában, hétfőn.

Kovács Erika

- Nagy örömmel és boldogsággal tölt el, amikor egy ilyen jeles évfordulóra hozhatok ajándékot – hangsúlyozta Keszey János polgármester, aki Göndöcsné Sashegyi Csillával, a polgármesteri hivatal igazgatási osztályvezetőjével együtt virággal és a néni kedvencével, édességgel kedveskedett a születésnap alkalmából. A vörösberényi születésű idős asszony öt gyermekkel, tizenhárom unokával, 23 dédunokával és három ükunokával büszkélkedhet. Szellemi és fizikai értelemben is egészséges, ellátja magát, szívesen néz televíziót, és olvas újságot, kedvence a sütemény. Kilencvenöt éves koráig reggel egy korty pálinkát, délben egy deciliter vörösbort ivott meg. Fiatal korában háztájiban dolgozott férjével együtt, a terményt és az állatokat ők maguk vitték a piacra.

Mária néni sok tragédiát megélt - vallja, hogy éppen ez a sok megpróbáltatás erősítette meg -  a háború alatt a házuk alatti bunkerben rettegtek, ott húzták meg magukat, majd később két gyermekét és férjét is elveszítette betegségben, balesetben. Közel húsz éve Csillával, unokájával és annak családjával él nagy boldogságban. Azt mondja, mindennek a titka a szeretet, a megértés, a jókedv és az aktív, dolgos élet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!