• cikk kép
  Illés-dalok a Veszprém Arénában

  Veszprém -– Megalakulásának 50. évfordulója alkalmából nagykoncertet ad december 13-án a Veszprém Arénában az Illés zenekar.

 • cikk kép
  Az utánuk jövők szabadságáért harcoltak

  A tizedikes Trapp Zsófia főképp az iskolai ünnepségek keretében szerzett ismereteket az akkori eseményekről, bár a családjában is akadt olyan, aki a székesfehérvári megmozdulásokban részt vett.

 • cikk kép
  Folytatják az építkező munkát – Megalakult a pápai képviselő-testület

  A sok tekintetben felemásra sikeredett rendszerváltozás egyik legjobban sikerült és legmaradandóbb alkotása az önkormányzati rendszer – fogalmazott a pápai képviselő-testület alakuló ülésén Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán este.

 • cikk kép
  Rekordkísérlet a pápai táncmaratonon

  25 órán keresztül táncolni egy nap leforgása alatt – erre a nem mindennapi feladatra vállalkoznak a hétvégén a pápai sportcsarnokban.

 • cikk kép
  Tele vannak a szállodák Veszprém megyében

  Ha hosszú hétvége, akkor utazás. Még a rossz idő sem riasztotta el a kirándulókat.

 • cikk kép
  Kigyulladt egy pince tetőszerkezete Hegymagason

  Hegymagason egy pince tetőszerkezeténél füst szivárgást jeleztek a katasztrófavédelemhez szerdán délután - közölte Csépányi-Barczi Petra megyei szóvivő.

 • cikk kép
  A pápai polgármester visszautasítja a Jobbik helyi elnökének kijelentéseit

  Áldozó Tamás, Pápa polgármestere határozottan visszautasította Orbán Imrének, a Jobbik pápai elnökének a sajtón keresztül tett azon kijelentéseit, amelyek szerint a pápai városvezetők érdekeltek a bérek alacsonyan tartásában, valamint támogatják az alacsony munkakultúrát és a kvalifikált munkaerő Pápáról történő elüldözését.

 • cikk kép
  Alsóneműjébe rejtette a telefonokat

  Két mobiltelefont és egy autórádiót akart ellopni az egyik pápai áruházból egy somlójenői nő. A Pápai Rendőrkapitányság járőrei elfogták és előállították.

 • cikk kép
  Vádemelés: Életveszélyes sérülés lett a kocsmai verekedésből

  Életveszélyt okozó testi sértés, illetve garázdaság miatt emelt vádat egy 24 éves férfival és 26 éves társával szemben a Veszprém Megyei Főügyészség - közölte a főügyészség.

 • cikk kép
  Vihar Veszprém megyében - Bőven akadt dolga a katasztrófavédelemnek

  Éjszaka zivatarral, széllel, lehűléssel érkezett meg a hidegfront Veszprém megyébe is, ami az előrejelzés szerint hétvégéig bizonyosan marad, akkor megszűnik a csapadék, de a nappalok hűvösek maradnak, és előfordulhat talajmenti fagy is.

 • cikk kép
  Reindl Erzsi néni diáklányként élte meg 56-ot

  A tapolcai Reindl Erzsébet, nyugalmazott tanítónő 1956-ot érettségire készülő diáklányként élte meg.

 • cikk kép

  A forradalom előtt egy nappal megtartott idilli szüret emlékének nyomában

  Nagy Imre Badacsonyban

  Gyönyörű szép napsütésben fürdik a badacsonyi táj. Az utolsó forró októberi nap ez, a Balaton horizontján azért ott sejlik már a lopakodó ősz áttetsző pára fátyla. A hegytetőről, egy emlékkő mellől tekintünk a távolba, átengedve magunkat ennek különleges, megnyugtató mikroklímának, ami feltehetően Nagy Imrét is átjárta 1956. október 22-én.

Magazinok