Hétvége

2014.11.21. 19:54

Vesszük ha kell, ha nem

Szándékosan kerülöm hosszú hétvégén meg ünnepek előtt és főként csúcsidőben az üzleteket, igyekszem hajnalban vagy késő este megvenni azt, amire szükségem van.

Kovács Erika

Nálam konyha szempontjából nem sokban különbözik ünnep és hétköznap, mert egy átlagos hétvégén is házi koszt és saját sütemény kerül az asztalra, és egészségesnek azt tartom, ha az ember ünnepen is annyit eszik, mint máskor. Az időt is sajnálom tülekedésre, sorban állásra, ehelyett ezernyi értelmes időtöltést lehet találni! Azt látom, hogy a karácsony előtti hetek az emberek jelentős részét valóságos versenyre sarkallja, és a boltok megrohamozását tekintve elsődlegesnek tartják, arra törekednek, hogy mindenki másnál nagyobb és drágább ajándékot vegyenek, és nem azt keresik, mivel tudnák személyessé, őszintébbé tenni a meglepetést!

Ilyenkor, különösen ünnepek tájékán sokan szinte mindent megvesznek, ami eléjük kerül. Meggyőződésem, hogy az üzletek nem képesek annyi élelmiszert és olyan bóvlit kínálni, ami ne fogyna el szentestéig. Kár, hogy a tülekedés, tolongás, észvesztő vásárlási láz tönkreteszi az ünnepvárás hangulatát, és nem a csendes készülődés,a meghitt hangulatú sütések, főzések, a mézeskalács- meg gyümölcskenyérsütés, az emlékezések, a családi és rokoni találkozások, beszélgetések jellemzik! Ezek után nem csoda, hogy amíg a téli sportokra, kirándulásokra is alkalmas gyönyörű balatoni, bakonyi helyszínek, sportpályák zöme kong az ürességtől, addig a bevásárlóközpontokban hétköznap sem lehet egy gombostűt sem leejteni, és sok ember, család számára ez jelenti a „tartalmas” kikapcsolódást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!