Hétvége

2014.10.23. 10:43

Staféta Várszegi Judittal

Tóta Tamás azt kérdezi Várszegi Judittól, a megyei kórház egészségfejlesztési iroda szakmai vezetőjétől, hogy miért fontosak a szűrővizsgálatok.

Mátételki András

- Saját példámmal egyértelmű a válasz: egy nyolc évvel ezelőtti szűrővizsgálatnak köszönhetem, hogy ma már egészséges vagyok. Irodánk 2015. március 31-ig térítésmentesen tud biztosítani számtalan programot, amelyek segítséget nyújthatnak abban, hogyan változtassunk életmódunkon úgy, hogy azt ne érezzük megerőltetőnek. Ehhez táplálkozási- és mozgás-tanácsadást tartunk, előadás sorozatokat biztosítunk az ismeretek bővítése érdekében, ugyanakkor gyakorlatban is megtapasztalható a mozgásprogramok, kirándulások jótékony hatása. Szűrőprogramjaink iránt szinte minden korosztály érdeklődik, ez mindenképpen az egészségtudatos és a felelősségteljes magatartás irányába mutat még akkor is, ha sokan nem mernek szembenézni az esetleg kiderülő bajjal. Még nagyon sok „önkéntes” életmódváltó kell ahhoz, hogy - ismerve a statisztikai adatokat - ne az utolsók között kullogjon egészségünk állapota alapján (elhízás, daganatos betegségek, szenvedélybetegségek, stb.) számos országhoz képest.

Várszegi Judit azt kérdezi Király Liától: miért szánta rá magát a drasztikus fogyókúrára?

A staféta következő vendége: Király Lia

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!