Hétvége

2015.02.20. 10:15

Staféta Tungli Józseffel

Hédl József azt kérdezi Tungli Józseftől, Veszprém Városi Idősügyi Tanács társelnökétől, hogy mi a feladata a szervezetnek?

Mátételki András

- Önkormányzati képviselők, szociális és segítő szervezetek vezetői, nyugdíjas klubvezetők, elismert személyiségek a tagjai az idősügyi tanácsnak. A városi önkormányzat idősügyi politikájának kialakítását, megvalósítását segíti a tanács.

A nyugdíjasokat érintő javaslatok kidolgozása, érdekeinek képviselete, a költségvetésben biztosított összeg pályáztatás utáni felosztása, a korosztály rendezvényeinek megtervezése a fő feladatunk. Ez az év a nyitás éve is: kapcsolatteremtés más településekkel, valamint a közösségekbe még nem csatlakozott szenior és idős korúak és a fiatalabb generációk tagjainak bevonása. Munkacsoportok is alakultak, amelyek az idősebb nemzedék élete jobbá tételének lehetőségeit kutatják, majd a feltételek megteremtésére tesznek javaslatot.

Nyomon követjük a város hosszú távra szóló idősügyi koncepcióját, aktualizáljuk a rövid távú tennivalókat.

Azt kérdezi Vesztergom Jánostól, a Vetési Albert Gimnázium testnevelési munkaközössége vezetőjétől: mi a titka a diákok kiváló sportteljesítményének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!