Hétvége

2014.10.03. 09:40

Staféta Szabóné Réthy Katával

Mag Éva azt kérdezi Szabóné Réthy Katától, a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány elnökétől, milyen programokat szerveznek.

Mátételki András

- A költő iszkázi szülőháza két éve sajnos csak előzetes bejelentkezésre látogatható, így különösen felértékelődtek a pályázati pénzekből, illetve a versbarát szervezetekkel, intézményekkel együttműködve szervezett programjaink: a rendhagyó irodalomórák, múzeumpedagógiai foglalkozások, hagyományőrző- és versműsorok, kerti koncertek, túrák, versmondó- találkozók és emléknapok. Alapítványunk nem csupán azt a célt tűzte ki, hogy felhívja a figyelmet Nagy László életművére, de azt is, hogy az általa felmutatott - a nemzeti kultúra szempontjából időálló, cselekvésre ösztönző - értékek tovább éljenek. Ezért igyekszünk megismertetni azokat az előadókat, költőket, irodalomtörténészeket, akiknek munkásságába szervesül ez a hagyomány. Az idei - középiskolásoknak kiírt - esszépályázatunk folytatásaként szeretnénk az iskolák és az emlékház együttműködését tovább erősíteni, segítve az irodalmi alkotások befogadását, különös tekintettel Nagy László, Szécsi Margit és Ágh István életművére.

Fotó: Mátételki András

Szabóné Réthy Kata azt kérdezi Aczél Gergelytől, milyen természetvédelmi programokat szerveznek.

A staféta következő vendége: Aczél Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!