Hétvége

2015.01.09. 08:56

Staféta Payrich Máriával

Mustos István azt kérdezte dr. Payrich Máriától, hogy kik hívják fel a Veszprémi Lelki Elsősegély Telefonszolgálatot.

Mátételki András

- Elsősorban krízishelyzetben, öngyilkossági veszélyhelyzetben lévőknek, magányosoknak, devianciájuk miatt perifériára sodródottaknak van a legnagyobb szükségük segítségre - mondja a telefonos szolgálat szakmai vezetője. - A szolgálat minden embernek meg akarja adni a lehetőséget, hogy baj, kétségbeesés esetén felvehesse a kapcsolatot egy megértő segítővel. Főleg gyászolók, érzelmi vesztesek, munkahelyüket elvesztők, egzisztenciálisan lecsúszottak keresnek meg bennünket. A telefonos szolgálatunk által nyújtott segítség az életre való bátorításra és a krízishelyzetekkel való megbirkózás képességének fejlesztésére irányul.

Fotó: Mátételki András

Két ingyenesen hívható telefonszám áll rendelkezésre: a 116-123 elsősorban a felnőtt korosztály számára, napi 24 órában, a 137-000 pedig inkább a serdülő, a fiatal felnőtt korosztály számára, vasárnap kivételével, 9-21 óráig hívható.

Payrich Mária azt kérdezi Baráth Gábortól, hogy mennyire adakozóak az emberek.

A staféta következő vendége: Baráth Gábor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!