Hétvége

2014.04.03. 18:30

Staféta Ottó Csabával

Múlt heti számunkban Gazsi Attila azt kérdezte Ottó Csabától, egy munkaközvetítő cég ügyvezető igazgatójától, hogy lesz-e elég szakképzett munkaerő nyáron a Balaton-parton.

Mátételki András

- Akik több éve üzemeltetnek vendéglátó egységet a parton, többnyire állandó személyzetet alkalmaznak. Bajban lesznek viszont az új vállalkozók, mert nehezen találnak majd szakképzett szakácsot, felszolgálót - magyarázza Ottó Csaba, akinek a cége 16 éve foglalkozik fejvadászattal és munkaközvetítéssel. 

Fotó: Mátételki András


- Ritkán, de előfordul, hogy nálunk keresnek dolgozókat a Balatonra, de miután megtudják, hogy ez milyen anyagi feltételekkel jár, hátat fordítottak. Őket iskolaszövetkezetekhez irányítjuk, ahol van esélyük megfelelő munkaerőt találniuk a főiskolások és az egyetemisták között. Akik az ő bérüket is sokallják, akkor azzal trükköznek, hogy a dolgozókat csak fele munkaidőre jelentik be. Mivel mi munkaerőt is közvetítünk, érdekes ellentmondást tapasztaltam. Miközben arról beszélünk, hogy sok a munkanélküli, rendszeresen közvetítünk például szlovákokat az egyik Veszprém melletti település cégéhez.

Ottó Csaba azt kérdezi Gősi Pétertől, hogy milyen jövője van a kis pincészeteknek.

A staféta következő vendége: Gősi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!