Hétvége

2015.02.04. 12:33

Staféta Németh István Péterrel

Meszlényi Norbert azt kérdezi Németh István Péter könyvtárostól, hogy a látogatók mi után kutatnak a tapolcai könyvtár helyismereti gyűjteményében.

Mátételki András

- Olvasóink a legkülönbözőbb témáknak szeretnek utánajárni. Többek között költők, szobrászok életére, városunk múltbeli érdekességeire voltak már kíváncsiak. Kerestek nálunk anyagot a tavasbarlangról, pincékről, kastélyokról, mások a Szent György-hegy geológiájának, a Szegedy Róza-háznak, a városi temetőnknek néztek utána.

Németh István Péter 
Fotó: Mátételki András

Gyűjtöttek nálunk írásos emlékeket a Balatonról, a környék gótikus és reneszánsz építészetéről, a kapolcsi zsidóság történetéről, a badacsonyi bazaltbányáról, a vidék néprajzáról. Büszkén őrizzük a Napló egykori fotósának, Péterfay Endrének azt a fotónegatív gyűjteményét, amit a városunkra hagyott. A megyei újságot 1961-től gyűjtjük, de az elődjének is megvannak a példányai. Egy-egy születésnaposunkat úgy ajándékozzuk meg, hogy néhány oldalt kimásolunk a Naplónak abból az évéből, amikor az illető meglátta a napvilágot.

Hedl Józseftől azt kérdezi, hogy a zirci német kisebbségi önkormányzat hogyan segítette a helyi kórházat.

A staféta következő vendége: Hedl József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!