Hétvége

2014.08.08. 11:15

Staféta Nemes Gusztávval

Hoffner Tibor azt kérdezte dr. Nemes Gusztávtól, az MTA Közgazdaságtudományi Intézet szociológusától, hogy mi az a közösségi videózás.

Mátételki András

- Ez a fajta videózás amolyan mézesmadzag. A filmezés mindenki számára érdekes, vonzó dolog, a kamera segít összehozni az embereket. Mi, szakemberek tanítjuk a közösséget egy kicsit videózni és segítünk nekik elkészíteni a saját filmjüket arról, amiről ők szeretnék. Legtöbbször a településükről, munkájukról, saját környezetükről akarnak mesélni.

A forgatókönyvírás és a forgatás közben sokat beszélgetnek, tanulnak mindenfélét saját magukról és egymásról, közben tudatosodnak a helyi értékek, problémák, lehetőségek, erősödik a közösség. Ezen a héten a felújításra váró balatoncsicsói plébánián rendeztünk a környékbeli gyerekekkel videós tábort.

Fotó: Mátételki András

Az irgalmas szamaritánus történetét filmesítettük meg a mai környezetbe helyezve. Csütörtök este a szülőkkel, nagyszülőkkel együtt néztük meg az elkészült filmet. Ez újra lehetőséget teremtett találkozásra, együttlétre, a közösség ünneplésére.

Nemes Gusztáv azt kérdezi Tóth Bélától, hogy mennyire népszerűek a helyi termékek.

A staféta következő vendége: Tóth Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!