Hétvége

2014.11.13. 10:34

Staféta Krámli Idával

Kovács Zsuzsanna azt kérdezi Krámli Idától, a veszprémi Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye vezetőjétől, hogy milyen foglalkoztatást tudnak nyújtani az értelmileg akadályozottaknak.

Mátételki András

- Intézményünkben 60 fogyatékkal élő személynek biztosítunk foglalkoztatási lehetőséget, amit képességeiknek megfelelően fejlesztő-felkészítő és munka-rehabilitáció keretében oldunk meg. Fejlesztő foglalkozásokon 30-an vesznek részt: ellátottjainkat felkészítik a nyílt munkaerőpiacon történő munkavégzésre. A fent említett foglalkoztatást a FŐKEFE Nonprofit Kft.-vel kötött szerződés alapján munkaviszony keretében végzik: többek között szőnyeget szőnek, dossziékat hajtogatnak. A munka-rehabilitáció keretében kertészeti, illetve takarítási munkák folynak, amit huszonhárman végeznek. Mindkét foglalkoztatási formában 4 - 6 órában dolgoznak -munkabérben, illetve munka-rehabilitációs díjazásban részesülnek. A nap hátralevő részében munkatársaim szinten tartást, mozgásfejlesztést és mentálhigiénés foglalkoztatásokat tartanak.

Fotó: Mátételki András

Krámli Ida azt kérdezi Csehné Huszics Mártától, hogy milyen segítségre van szükségük a gyengénlátóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!