Hétvége

2014.12.05. 13:12

Staféta Kosler Zoltánnal

Bodnár György azt kérdezi Kosler Zoltántól, a füredi önkormányzat városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetőjétől, hogy kinek épül az uszoda.

Mátételki András

- A létesítmény a Magyar Vízilabda Szövetség programjának keretében készül, kiemelt kormányzati beruházásként. Füred ennek a sportnak az egyik bázisa lenne. Az alapok lerakása már elkezdődött, ugyanis ötven utánpótlás korosztályú gyerek már részt vett a Dunántúli Vízilabda Liga regionális küzdelmeiben. Mellettük húsz szinkronúszónk van. Sokkal jobb körülmények között tanulhatnak meg úszni a jövőben a kisebbek: a 33 méteres, nyolc pályás versenymedence mellé épül egy 66 négyzetméteres tanmedence is. A mobil lelátón közel száz ember foglalhat majd helyet. A beruházás költsége meghaladja az egymilliárd forintot. Természetesen nem csak a sportolóknak, hanem a fürödni vágyóknak is épül az uszoda, ahol lesz welness részleg három szaunával, gőzkabinnal és dzsakudzival. Egy felmérés szerint közel 300 fiatal jelezte, hogy szívesen sportolna - vízilabdázna - az új létesítményben, amelyet várhatón tavasszal adnak át.

Kosler Zoltán azt kérdezi Szuper Miklósné Bohus Judittól, hogy lesz-e utánpótlása a hímző köröknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!