Hétvége

2014.08.01. 12:49

Staféta Hoffner Tiborral

Szendrei Szilárd azt kérdezi Hoffner Tibortól, hogy a fiatalok hogyan segítenek a helyi értékek felkutatásában.

Mátételki András

- Ma már több mint 250 aktív tagot számláló Pannon Térség Ifjúsági Értékőr Hálózat egy jó lehetőség, hogy a fiatalok bekapcsolódhassanak a helyi értékek felkutatásába - jelentette ki Hoffner Tibor, a hálózat felnőtt koordinátora.

Fotó: Mátételki András

- Fiataljaink az értékfeltárás során a településeken mindenki által jól ismert kulturális, természeti, épített értékek mellett számos olyan helyi értékre bukkannak, melyek igazi kincsként csillannak fel a nyilvánosság előtt. Például egy már rég feledésbe merült különleges étel (kerékrépa leves, Rózsi néni langallója, Marika néni káposztasalátája stb.), vagy természeti értékként a 350-400 éves Halász-fa, melynek árnyéka szolgált a csicsói vagy a henyei bálból hajnalban hazatérő kapolcsi cigányzenészek és bálozó legények pihenőhelyéül. Rábukkantak fiataljaink olyan nagyvázsonyi hangszerkészítőre is, aki saját maga tanulta a mesterséget és mára Európa-szerte vásárolják a hangszereit. Egyik legnagyobb eredményünk, hogy fiatal értékőreinkre ma már több település vezetése is rábízta a helyi értéktár kezelését.

Hoffner Tibor azt kérdezi dr. Nemes Gusztávtól, hogy mi is az a közösségi videózás?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!