Hétvége

2015.02.13. 12:51

Staféta Hedl Józseffel

Németh István Péter azt kérdezi Hedl Józseftől, a zirci német kisebbségi önkormányzat elnökétől, hogy miképpen segítették a helyi kórházat.

Mátételki András

- Ez a történet 1998-ra nyúlik vissza, amikor kéthetes szakmai tanfolyamon vettem részt a németországi Traunsteinben. Mivel akkoriban a városi önkéntes tűzoltó egyesület elnöke voltam, szabadidőmben felkerestem a német kollégákat. A barátkozás a későbbiekben már kisebbségi önkormányzati szinten folytatódott, aminek köszönhetően felszereléseket kaptunk, majd egy tűzoltóautót. Összehoztam a német barátaimat a bakonyoszlopi önkéntesekkel is, ők nyáron kapnak egy használt tűzoltókocsit, de addig még el kell készíteniük a szertárt. Nyolc évvel ezelőtt az ottani regionális kórház igazgatójával is összebarátkoztunk. Ennek eredményeként évente 2-3 teherautónyi adomány érkezett a zirci kórháznak. Összesen 140 újszerű, távirányítóval működő ágyat, 60 tévét, három évre elegendő ágyneműt, valamint gyógyászati segédeszközöket, a személyzetnek ruhákat kaptunk. Az értékes műszerekről ne is beszéljünk. Az elmúlt nyolc év alatt közel 100 millió forint értékkel gyarapodott a kórházunk.

Azt kérdezi Tungli Józseftől, hogy mi a feladata a veszprémi idősügyi tanácsnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!