Hétvége

2014.11.20. 21:16

Staféta Csehné Huszics Mártával

Krámli Ida azt kérdezi Csehné Huszics Mártától, a vakok és gyengénlátók megyei egyesületének elnökétől, hogy milyen segítségre van szüksége sortársainak.

Mátételki András

- Elsősorban több munkalehetőségre, hogy társaimat jobban megbecsüljék a családjukban és a társadalomban. Sajnos egy hónapja rossz hírt kaptam attól a fővárosi cégtől, ahová már sok éve bedolgoztak társaim. A tapolcai és a várpalotai csoport tagjaival közölték, hogy a távbedolgozás helyett járjanak be naponta a pápai vagy a bicskei telephelyükre a négyórás munkára, különben nem tudják őket alkalmazni. Éppen ezért abban gondolkodom, hogy az egyesületem a jövőben tudjon alkalmazni súlyos látássérülteket.

Csehné Huszics Márta (Fotó: Mátételki András)

A tömegközlekedési eszközök használata során jó lenne, ha információt kapnának sorstársaink arról, hogy hova indul az az autóbusz, amelyik beállt a megállóba. Természetbeni támogatásra, illetve pénzre azért van szükségünk, hogy megtarthassák csoportjaink a rendezvényeiket, segíteni tudjuk a fiatalok továbbtanulását, továbbá sorstársainknak megvehessék azokat az eszközöket, amelyek elősegítik önállóságuk visszaszerzését.

Csehné Huszics Márta azt kérdezi Bodnár Györgytől, hogy milyen sikereket ért el a Somlószőlősi Ökológiai Szociális Szövetkezet.

A staféta következő vendége: Bodnár György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!